HAMAS: STRATEJİK BİR BAŞARININ EŞİĞİNDEYİZ

Hamas Sözcüsü, ateşkesin olmadığını, uzun süredir Mescid-i Aksa Fırtınasını planladıklarını ve stratejik bir başarının eşiğinde olduklarını açıkladı. 

Görüntülenme: 303 Tarih: 10 Ekim 2023 08:43
HAMAS: STRATEJİK BİR BAŞARININ EŞİĞİNDEYİZ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden biri El Cezire haber kanalına verdiği röportajda; Aksa Fırtınası operasyonuna ilişkin planlama ve hazırlıkların uzun süredir yapıldığını söyledi.
Hamas sözcüsü ayrıca savaşı otorite, yönetim, planlama ve mükemmel uygulamayla yöneten El Kassam Tugaylarının stratejik bir başarı ile karşı karşıya olduğunu sözlerine ekledi.
Filistin direniş hareketinin sözcüsü, bugün ateşkesten söz edilmediğini ve hiçbir sesin savaş sesinden daha yüksek olmadığını söyledi.
Gazze direniş grupları, 7 Ekim Cumartesi gününden itibaren, Siyonistlerin eylem ve saldırılarına karşı Mescid-i Aksa'yı savunmak amacıyla Aksa Fırtınası olarak bilinen bir operasyon başlatırken, direniş bu operasyonla 1948 topraklarına nüfuz edebildi. Bu operasyon kara, hava, deniz ve füze operasyonlarının bir kombinasyonuydu ve Siyonistlere ve gözlemcilere göre son yetmiş yılda Filistin topraklarının işgali tarihinde eşi benzeri görülmemiş İsrail karşıtı operasyondu.
Bu operasyon sonucunda Filistin'in iç topraklarında resmi istatistiklere göre 700 kişi, resmi olmayan istatistiklere göre ise 1000'e yakın Siyonist asker ve sivil öldürülmüş, iki bine yakın kişi yaralanmış, yüzlercesi de hayatını kaybetmiştir. Bu operasyona karşılık İsrail rejimi, Gazze'yi karadan ve gökten çılgınca hedef aldı.
Filistin Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Gazze'deki saldırganlığında 91'i çocuk, 61'i kadın olmak üzere 436 kişinin şehit olduğunu duyurdu. Yaralıların sayısı ise 244'ü çocuk, 151'i kadın olmak üzere 2 bin 271 kişi oldu.

tesnim

Yorumlar