İRAN'IN BM TEMSİLCİSİ ÜLKESİNİN AKSA TUFANI HAREKATINA BAKIŞINI AÇIKLADI

 

Görüntülenme: 834 Tarih: 09 Ekim 2023 11:24
İRAN'IN BM TEMSİLCİSİ ÜLKESİNİN AKSA TUFANI HAREKATINA BAKIŞINI AÇIKLADI

İran'ın BM Misyonu, ülkelerinin Aksa Tufanı'na karıştığı iddiasını yalanlayarak bu harekatın İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın siyonist işgale karşı başlattığı ve sürdürmekte olduğu bir harekat olduğunu dile getirdi. 

İran'ın BM Misyonu Filistinlilerin sergilediği tavrın, gayri meşru İsrail işgal rejiminin 70 yıldan beri sürdürmekte olduğu zulümlere, işlediği suçlara ve haksızlıklara karşı haklı ve meşru bir müdafaa olduğunu ifade etti. 

Misyon yaptığı basın açıklamasında, "Filistin'i tereddütsüz bir şekilde destekliyoruz. Ancak Filistinlilerin işgalcilere cevap amaçlı harekatlarına herhangi bir şekilde iştirakimiz söz konusu değil. Bu harekatı tamamen Filistin direnişi gerçekleştirmiştir." ifadesine yer verildi. 

Açıklamada Filistin direnişinin işgal rejimi karşısında gerçekleştirdiği başarının onu gafil avlamasının bir sonucu olduğuna, bunun da işgal rejiminin güvenlik ve istihbarat teşkilatlarının büyük bir zaaf ve yenilgi yaşadıklarını ortaya koyduğuna dikkat çekildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar