HİZBULLAH’TAN HAMAS’A DESTEK AÇIKLAMASI

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ‘Direnen Filistin halkını ve kahraman Filistinli grupların mücahitlerini, özellikle de El Kassam Tugayları'ndaki ve İslami Direniş Hareketi Hamas'taki sevgili kardeşlerimizi, zaferle, ilahi destekle ve vaatlerle taçlandırılmış bu geniş çaplı, kahramanca operasyondan dolayı kutluyoruz.’ 

Görüntülenme: 1486 Tarih: 07 Ekim 2023 08:39
HİZBULLAH’TAN HAMAS’A DESTEK AÇIKLAMASI

Hizbullah, bugün yaptığı açıklamada, bu muzaffer operasyonun, işgalin süregelen suçlarına, kutsallıkların, şeref ve haysiyetin çiğnenmesine karşı kararlı bir yanıt olduğunu ve Filistin halkının iradesinin ve silahlarının yeni bir teyidi olduğunu belirtti. Açıklamada, saldırı ve işgale karşı direnişin tek seçenek olduğu, Arap ve İslam dünyası ile topluma bir mesaj taşıdığı vurgulandı. Ayrıca tüm uluslararası topluma, özellikle de bu düşmanla normalleşme arayışında olanlara, Filistin meselesinin yaşayan bir mesele olduğu ve çözülene kadar ölmeyeceği hatırlatıldı.

Hizbullah, Arap ve İslam milletine ve dünyanın özgür halklarına, Filistin halkına ve direniş hareketlerine destek olma çağrısında bulundu.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada şu hususlar da belirtildi: "Lübnan'daki İslami Direniş liderliği, Filistin sahnesindeki önemli gelişmeleri yakından takip ediyor ve saha koşullarını büyük bir dikkatle izliyor. Ülkedeki Filistin Direnişi liderliğiyle doğrudan temas halindeyiz. Operasyon sürecine ilişkin sürekli bir değerlendirme yürütüyoruz. Siyonist düşmanı, Filistin direnişinin sahada ve mücadele alanlarında gösterdiği direnişini doğru okumaya çağırıyoruz.”

kudusgunu.com

Yorumlar