HAMAS'TAN KORSAN İSRAİL'E UYARI

 

Görüntülenme: 368 Tarih: 04 Ekim 2023 20:39
HAMAS'TAN KORSAN İSRAİL'E UYARI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyonist işgal rejiminin, yahudilerin Çardaklar Bayramı'nı bahane ederek Müslümanların Kudüs'teki Mescidi Aksa'ya ve El-Halil'deki İbrahim Camisi'ne ulaşmalarını engellemesine şiddetle tepki gösterdi ve böyle bir uygulamanın tehlikeli bir din savaşına iten, mukaddes mekanların saygınlığını hiçe sayan yeni bir provokasyon olduğuna dikkat çekti. 

Hamas Sözcüsü Hazim Kasım konuyla ilgili olarak bugün (3 Ekim Salı) yaptığı açıklamasında işgal rejiminin dini kutsal mekanlara yönelik uygulamalarında bütün uluslararası yasaları ve anlaşmaları ayaklar altına aldığını, Müslümanların bütün kutsal değerlerini hiçe saydığını vurguladı. 

Kasım, Filistin halkının işgal rejiminin yahudileştirme planlarına karşı kararlılıkla mücadele edeceğini ve onun bu planlarını hayata geçirmesine fırsat vermeyeceğini hatırlattı. 

Kasım, Filistinli gençlerden işgal rejiminin mukaddes mekanlara yönelik saldırılarına karşı ona ağır darbeler indirmelerini istedi. 

İşgal rejimi yahudilerin Çardaklar Festivali'ni bahane ederek dün El-Halil'deki İbrahim Camisi'ni Müslümanların girişine tamamen kapatarak yahudilere tahsis ederken, Kudüs'teki Mescidi Aksa'yı da her yönden polis kuşatmasına alarak Müslümanların girmesini engellemeye veya zorlaştırmaya, yahudilerin ise süreler halinde baskınlar düzenlemesine fırsat vermeye başladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar