HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN'DAN İSLAM ÜLKELERİNE FİLİSTİN HATIRLATMASI

İran Dışişleri Bakanı, 37. Uluslararası İslami Birlik Konferansı’nın konuklarıyla yaptığı görüşmede İran'ın İslam ülkeleriyle ilişkilerde yeni sayfa açılmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi. 

Görüntülenme: 326 Tarih: 03 Ekim 2023 16:33
HÜSEYİN EMİR ABDULLAHİYAN'DAN İSLAM ÜLKELERİNE FİLİSTİN HATIRLATMASI

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan 37. Uluslararası İslami Birlik Konferansı’nın konukları ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan bu görüşmede, Dünya İslami Mezhepler Takrip Kurumu Genel Sekreteri Hüccet-ül İslam Hamid Şehriyarı’nin bu konferansın düzenlenmesi konusundaki çabalarını takdir etti.

Emir Abdullahiyan, “Bilimsel göstergelere göre dünya düzeni değişmektedir ve dünya düzeninin değişiminde ABD, onlarca yıldır tek taraflılık için çalışan bir süper güç olarak hâlâ hegemon olma özelliğini taşıyor ancak bunu yapamıyor” dedi.

İran- Suudi Arabistan ilişkilerine değinen Emir Abdullahiyan, “Bugün İran-Suudi Arabistan ilişkilerinin başlamasına tanık oluyoruz. Düşmanı hayal kırıklığına uğratmak ve ilişkilerin normalleşmesini önlemek amacıyla Suudi Arabistan ile derin ve kapsamlı ilişki kurmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Bakan Emir Abdullahiyan, “İslam ülkeleriyle ilişkilerde yeni bir sayfa açılmasını memnuniyetle karşılıyoruz ancak Müslüman ülkelerle yapılacak anlaşmalarda Filistin'in çıkarlarının korunması ve Siyonist rejimin gayri meşru görülmesi temelinde ilerlememiz gerektiğine inanıyoruz” ifadelerinde bulundu.

İran ile Mısır arasındaki ilişkilere dikkat çeken Emir Abdullahiyan, “Mısır Dışişleri Bakanı ile görüştük ve güzel anlaşmalar yaptık. İki ülkenin yararına olacak güzel bir gelişmeye tanık olmayı umuyoruz” dedi.

mehrnews

Yorumlar