NASRALLAH’TAN İSLAM ÜMMETİNE FİLİSTİN VE MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI (VİDEO)

Nasrallah, Filistin meselesi ile ilgili olarak konuşmasında şunları söyledi: ‘İslam ümmeti; fedakar Filistin milleti ve Mescid-i Aksa karşısında sorumluluklarını yerine getirmelidir. İslam ülkeleri işgalci siyonistler karşısında tek ses olmalıdır. İşgalci siyonistlerle yapılan her türlü uzlaşma anlaşması kınanmalıdır. Bu işbirliği anlaşmaları Filistin halkına, Mescid-I Aksa’ya ve İslam mukaddesatına vurulan darbe ve hançerdir.’ 

Görüntülenme: 436 Tarih: 03 Ekim 2023 07:11
NASRALLAH’TAN İSLAM ÜMMETİNE FİLİSTİN VE MESCİD-İ AKSA ÇAĞRISI (VİDEO)

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Lübnan'daki mülteci vakasının sorumluluğunun, Suriye'deki savaşı ateşleyen Amerikan hükümetine ait olduğunu belirterek, Sezar yasasını Suriye'ye dayatarak ülkenin ekonomik durumunun daha da kötüleşmesine sebep olduğunu ifade etti.

El-Alem’in bildirdiğine göre Seyyid Hasan Nasrullah Resulullah’ın -saa- mübarek veledeti nedeni ile milyonlarca Yemenlilerin tüm zor güvenlik ve geçim sıkıntısına rağmen kutlama etkinlik düzenlemelerini överek, “Peygamber Efendimizin -saa- doğum yıl dönümünün yeniden canlandırılmasında Yemen modeli, İslam dünyasının her kesimine örnek olmalıdır.” Dedi.

“Peygamberimizin doğum yıldönümünü anma gününde Pakistan'daki Sünni camileri havaya uçuran tekfirci canilerin eylemini şiddetle kınıyoruz.” Diyen Nasrullah, “Peygamber Efendimizin -saa- doğumunun yıl dönümü, dünya Müslümanları için ihtilaf noktasını bir yakınlaşma noktasına dönüştürdü.” Dedi.

Nasrullah şöyle devam etti: Propaganda savaşı veya yumuşak savaş, askeri savaşlardan daha tehlikelidir. Ulusları zayıflatmak için medya savaşını veya sözde "yumuşak savaş"ı kullanıyorlar; askeri savaşla başaramadıkları şey. Müslümanlar arasında fitne çıkarmak, yumuşak savaşın en belirgin araçlarından biridir.

“Bazıları Lübnan'ın kara sınırları meselesini İran'ın nükleer meselesine bağlamak istiyor.” Diyen Hizbullah hareketi lideri şöyle devam etti: Lübnan'ın toprak ve su hakkına hiçbir taviz vermeden sahip çıkıyoruz. Lübnan topraklarına ait her konuda direnişle hükümet arasındaki işbirliği önceliklidir.

Parstoday/kudusgunu.com

Yorumlar