HİZBULLAH'IN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN VAFİQ SAFA 33 GÜN SAVAŞININ BİLİNMEYENLERİNİ TESNİM'E ANLATTI

33 gün süren savaşın perde arkasından ve Siyonistlerle yapılan esir değişiminden Lübnan Ordusu Başkomutanı ile yapılan toplantıya kadar anlatılmamış hikayeler. 

Görüntülenme: 406 Tarih: 26 Eylul 2023 11:10
HİZBULLAH'IN ÖNDE GELEN İSİMLERİNDEN VAFİQ SAFA 33 GÜN SAVAŞININ BİLİNMEYENLERİNİ TESNİM'E ANLATTI

Hizbullah'ın en önemli müzakerecisi ve Hizbullah'taki İletişim ve Koordinasyon Komitesi Başkanı Vafiq Safa, Tesnim haber ajansının Beyrut'taki temsilciliğiyle detaylı bir görüşme gerçekleştirdi.

İmad Muğniye ve Seyyid Mustafa Bedreddin'le birlikte Lübnan Hizbullahı'nın önde gelen güvenlik şahsiyetlerinden biridir.
Bu özel sohbet birkaç saat içinde Tesnim'in Farsça, Arapça, İbranice ve İngilizce web sitelerinde yayınlanacak. Bu, İran medyasının Hizbullah'ın gizli kutusuyla ilk kez röportaj yapması anlamına geliyor.

Bu konuşmada, "33 gün savaşının perde arkası ve anlatılmayan hikayelerinden" bir kısmını ve "Siyonist ordunun iki askerinin yakalanmasının nedenini" anlattı ve "Esir Takası Müzakereleri" hakkındaki doğrudan gözlemlerini Tesnim izleyicileriyle paylaştı. Bu röportajın bir başka kısmı, "Lübnan ile Filistin (işgal) arasındaki deniz sınırlarının çizilmesine" ilişkin yakın zamanda yapılan anlaşmaya ayrılmıştır. Bu röportajın bir diğer önemli konusu da bu ülkenin başkanlık seçeneklerinden biri olarak değerlendirilen "Hizbullah'ın üst düzey güvenlik görevlisinin Lübnan ordusunun başkomutanı Joseph Avn ile görüşmesine ilişkin anlatımıdır." 
Bu konuşmanın detayları Tesnim'de yayınlanacak.

tesnim

Yorumlar