MUSA EBU MERZUK'TAN BATI ŞERİA DİRENİŞİ HAKKINDA AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, işgal güçlerinin Batı Şeria başta olmak üzere işgal altındaki toprakların çeşitli bölgelerinde cinayetlerini sürdürmesinin ve bir günde 6 kişiyi şehit etmesinin Gazze, Cenin ve Eriha’da dökülen Filistinli kanının bir olduğunu gösterdiğini ve Filistinli kanının Filistin halkını işgale karşı birleştirdiği tezini ispat ettiğini söyledi. 

Görüntülenme: 333 Tarih: 22 Eylul 2023 18:33
MUSA EBU MERZUK'TAN BATI ŞERİA DİRENİŞİ HAKKINDA AÇIKLAMA

Ebu Merzuk, dün (21 Eylül Perşembe) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında kamikaze dron kullanmasının direniş güçlerinden arka arkaya yediği darbeler sebebiyle içinde bulunduğu derin krizin yeni bir delili olduğunu ifade etti.
 

Direniş grupları karşısında aciz kalan işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik cinayetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Ebu Merzuk, uluslararası toplumun söz konusu cinayetler karşısındaki sessizliğini de eleştirdi.
 

İşgalcilerin cinayetlerinin karşılıksız kalmayacağını bildiren Ebu Merzuk, direniş güçlerine desteğin devam etmesi gerektiğini söyledi ve işgal güçlerinin korkulu rüyası haline gelen el yapımı patlayıcıların geliştirilmesine övgüde bulundu.
 

Ebu Merzuk, işgal güçlerinin evlere baskın düzenleyerek ve sivil insanları korkutarak gerçekleştirdiği gözaltı operasyonlarıyla Batı Şeria’daki direnişi bastırmaya çalıştığını ancak başarısız olduğunu kaydetti.
 

İşgal güçleri önceki gün Batı Şeria’daki Cenin Kampı’nda 4, Eriha’da bir ve Gazze Şeridi sınırında bir olmak üzere toplam 6 Filistinliyi şehit etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar