SEYYİD İSMAİL HATİP: SİYONİST REJİM HER ALANDA İFLAS ETTİ

İran İstihbarat Bakanı, Siyonist rejimin her alanda iflas ettiğini ve bazı seçkin subayları ile hava ve deniz kuvvetlerini görevden almak zorunda kaldığını söyledi. 

Görüntülenme: 546 Tarih: 15 Eylul 2023 09:11
SEYYİD İSMAİL HATİP: SİYONİST REJİM HER ALANDA İFLAS ETTİ

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Hüccetul İslam "Seyid İsmail Hatib" katıldığı bir televizyon programında şunları ifade etti:

İsrail'in işgalci rejimi her alanda iflas etmiş ve seçkin subayları ile  hava ve deniz kuvvetlerini ihraç etmek zorunda kalmıştır; işgal altındaki toprakların kuzeyinde ve güneyinde caydırıcı olarak kurduğu çeşitli üsleri azaltmak zorunda kalmıştır.

Hüccatul İslam Seyid İsmail Hatib İsrail'in güvenlik ve istihbarat teşkilatlarındaki (Mossad) çöküntünün yoğunlaştığını ve direniş ekseninin saldırılarının işgal altındaki topraklarda yaşayan insanlara bu rejimin yıkıldığını itiraf ettirdiğini sözlerine ekledi.

İran istihbarat bakanı ayrıca geçen yıl ülkenin bazı şehirlerinde yaşanan kargaşalara dikkat çekerek, düşmanın tezgahladığı sokak isyanlarından sonuç alamadığı sonucuna vardığını ve terör eylemlerinin güvensizlik düzeyini genişletmek zorunda kaldığını ifade etti.

Hüccetul İslam Hatib ayrıca, İran genelinde çok sayıda bombanın keşfedilerek etkisiz hale getirildiğinin teröristlerin Avrupa'dan mali yardımla beslendiğini gösterdiğini belirterek, ülkeye çok miktarda ateşli silahın girmesi, düşmanın etnik ve ayrılıkçı bahanelerle karışıklıkların failleri ile bağlantı kurmak istediğini gösterdiğini söyledi.

İran Enformasyon Bakanı ayrıca Tahran-Bakü ilişkisi hakkında, İran ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki ilişkinin kritik olmadığını ve çoğu siyasi ve medya boyutunun bunu körüklediğini söyledi.

parstoday

Yorumlar