AYNU'L HİLVE MÜLTECİ KAMPINDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Lübnan'ın güneyindeki Filistin mülteci kamplarından Aynu'l-Hilve Mülteci Kampı'nda Fetih hareketiyle bazı silahlı gruplar arasında yeniden ateşlenen çatışmaların bugün (11 Eylül Pazartesi) beşinci gününde de devam ettiği haber verildi.  

Görüntülenme: 382 Tarih: 11 Eylul 2023 19:27
AYNU'L HİLVE MÜLTECİ KAMPINDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Başta Hamas olmak üzere muhtelif direniş hareketlerinin ileri gelenlerinin ve Lübnan'daki siyasi partilerin Sayda temsilcilerinin arabuluculuklarına ve sükunetin devam ettirilmesi için gösterdikleri tüm çabalara rağmen yine de olaylar tümüyle durdurulamadı. 

Geçtiğimiz Temmuz ayında vuku bulan ve 14 kişinin ölümüne neden olan çatışmaların ardından sağlanan ateşkesin üzerinden bir ay geçtikten sonra geçtiğimiz perşembe akşamı yeniden patlak veren çatışmaların sonlandırılması için yapılan girişimlerden zaman zaman sonuç alınmasına rağmen ateş tümüyle söndürülemedi ve aralıklarla yine çatışmalar yaşanıyor. Dün gece de hafif ve orta silahlarla aralıklarla ateş edildiği haber verildi. 

Lübnan resmi haber ajansının verdiği haberlere göre Hittin Mahallesi ve Cebelu'l-Halib tarafından otomatik silahlarla ve roketlerle saldırılar düzenlendi. Hatta bazen Sayda'nın doğusundaki çift yönlü hızlı otoyola doğru da uzandığı görüldü.

Bugün beşinci gününe giren son çatışmalarda şimdiye kadar 5 kişinin hayatını kaybettiği, 52 kişinin de yaralandığı bilgisi verildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar