BAHREYN HALKI FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA YER ALIYOR

Bahreyn'deki "İslami Vefa" Hareketi'nin liderlerinden Seyyid Murtaza el-Sandi, Siyonist rejimin dışişleri bakanının Bahreyn ziyaretine yanıt olarak, Bahreyn'deki Siyonistlerin güvenliğini kimsenin garanti edemeyeceğini ifade etti. 

Görüntülenme: 370 Tarih: 06 Eylul 2023 20:48
BAHREYN HALKI FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA YER ALIYOR

Bahreyn'deki "Co" Merkez Cezaevi'nde bulunan 800'ü aşkın siyasi tutuklu, taleplerinin Bahreyn yetkilileri tarafından dikkate alınmamasını protesto etmek için 6 Ağustos'tan bu yana "Hakkımız var" sloganıyla açlık grevine başladı. Onlarla dayanışmayı ifade etmek için ise halk sokaklara çıkıyor. Ayrıca Siyonist medyası, İsrail dışişleri bakanının Manama'daki İsrail büyükelçiliğini daimi olarak açmak ve ABD Donanması'nın beşinci filosunu ziyaret etmek üzere Manama'yı ziyaret ettiğini bildirdi.

Siyonist Rejimin Dışişleri Bakanının Bahreyn'i Ziyaretinin Amacı Neydi?
İslami Vefa Hareketi'nin liderlerinden Seyyid Murtaza el-Sandi, Tesnim haber ajansına verdiği röportajda şöyle dedi: "Al-i Halife rejimi, mihver savaşında konumunu ve cephesini belirledi.

Bahreyn halkı da tutumunu ve konumunu açıkladı. Bahreyn halkı direniş ekseninin ve Filistin halkının direnişinin yanında yer alırken, hükümet Siyonistlerin yanında olmayı ve onları desteklemeyi onaylamış ve seçmiştir. İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'in ziyareti, Al-i Halife'nin Siyonistlerle işbirliği yaptığını duyurması ve onlarla ilişkilerin güçlendirilmesi ve Siyonistlerin bölgedeki rolünün daha renkli hale getirilmesi paralelindedir."

Seyyid Murtaza el-Sandi, yaptığı açıklamada, "Bu ilişkiyi haklı çıkarmak için Bahreyn hükümeti ekonomik sorunları, ticari ilişkilerin büyümesini, güvenlik ve siyasi durumun iyileşmesini öne sürdü. Halbuki tecrübeler gösteriyor ki, Siyonistlerin olduğu her yerde güvensizliğe, ekonomik ve kültürel yıkıma tanık olacağız." dedi.

Bahreyn Halkı Siyonist Rejimi Topraklarını Terk Etmeye Zorluyor

Seyyid Murtaza el-Sandi, yaptığı açıklamanın devamında şöyle dedi: "Siyonist rejimin dışişleri bakanı, Bahreyn'de bu rejimin daimi büyükelçiliğini açmayı planlıyor. Ancak rüyaları gerçekleşmeyecek ve Bahreyn'deki varlıkları kalıcı olmayacaktır. Çünkü onların öz varlığı kalıcı olmadığı gibi Bahreyn'deki varlıkları da uzun sürmeyecek. Bahreyn halkı, Siyonist rejimi topraklarını terk etmeye zorlayacak ve kısa sürede Siyonistlerden arındıracaktır."

Bahreyn'de Siyonist Karşıtı Direniş Gruplarının Ortaya Çıkışına Tanık Olabiliriz
İslami Vefa Hareketi yetkilisi, "Bahreyn milletinin, Siyonist rejimin Bahreyn'deki varlığına karşı doğal tepkisi, onu kabul etmemek ve direnmektir. Bahreyn halkı gayretli ve dindardır ve bu milletin farklı grupları, Siyonistlerin Bahreyn'deki varlığına karşı olduklarını defalarca dile getirmiştir. Ancak bu muhalefetlerin protesto yürüyüşü şeklinde kalacağını kimse garanti edemez. Durum değişebilir ve Siyonist işgalin varlığına karşı direniş hareketlerinin ve grupların ortaya çıkışına şahit olabiliriz." açıklamasında bulundu.
Rasthaber

Yorumlar