NİHAİ ZAFER DİRENİŞ GRUPLARININ BİRLİĞİ İLE SAĞLANACAK (ANALİZ)

İslam İnkılabı Liderinin uluslararası ilişkiler danışmanı, Siyonist rejimin kendisini korumaya çalıştıkça daha fazla yenilgiyle karşılaşacağını ve sonunda daha fazla sorun ve başarısızlıkla karşı karşıya kalacağını belirtti. 

Görüntülenme: 351 Tarih: 25 Ağustos 2023 18:28
NİHAİ ZAFER DİRENİŞ GRUPLARININ BİRLİĞİ İLE SAĞLANACAK (ANALİZ)

İslam İnkılabı Rehberi'nin uluslararası ilişkiler danışmanı Ali Ekber Velayeti, Çarşamba günü Hamas siyasi büro başkanı İsmail Heniye, Filistin İslami Cihad hareketinin genel sekreteri Ziyad Nahale ve Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreter yardımcısı Şeyh Naim Kasım ile çeşitli konularda telefonda görüştü. 
Bu görüşmeler, Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde son günlerde ve aylarda, yerleşimcilerin ve Siyonist rejimin ordusunun huzurunu bozan çok sayıda anti-Siyonist operasyona sahne olurken gerçekleştirildi. 
Siyonist rejim ile Filistinliler arasında bu yıl yaşanan çatışma, 200'den fazla Filistinlinin şehit olmasına ve 30'a yakın Siyonistin ölümüne yol açarak 2005'ten bu yana en yüksek rakama ulaştı. Ancak işgal altındaki topraklarda anti-Siyonist operasyonların tırmanmasının ardından İbrani haber kaynakları yakın zamanda Siyonist ordunun işgal altındaki Filistin veya Gazze Şeridi dışında büyük çaplı saldırılar düzenlemeye hazırlandığını duyurarak, ancak işgalci rejimin kabinesinin direnişin güçlü tepkisinden endişe duyduğunu itiraf etti.
Gerçek şu ki, direniş gruplarının Siyonist işgalcilere karşı mücadeleye güçlü ve hesaplı bir şekilde geri dönmesi ve bu mücadelede daha gelişmiş silahların kullanılması, çatışmanın tüm kurallarını değiştirdi; ayrıca artık daha idealist ve daha kararlı bir iradeye sahip genç Filistin nesli, Batı Şeria'daki son gelişmelerde de görüldüğü üzere Kudüs işgalcileriyle karşı karşıya geliyor.

Bir diğer önemli nokta ise Siyonist rejimin iç ve dış sorunlarının tırmanması, bu rejimin daha da zayıflamasına yol açmıştır. Bu arada Siyonist rejimin yedek kuvvetleri arasında, bu rejimin hava kuvvetlerinin pilotları ve üst düzey subaylarıyla başlayan ve kadrolara da yayılan askerlik yapmayı reddetme krizi, kamuoyuna ilaveten,  Amerikan askeri yetkililerini bile endişelendirecek kadar artıyor. 

Ayrıca sonuçları Maariv gazetesinde yayınlanan araştırmaya göre işgal altındaki bölgelerde yaşayanların yüzde 88'i Binyamin Netanyahu'nun kabinesinin hayatlarına zarar vereceğine ve çok tehlikeli olduğuna inanıyor. Anketin sonuçları, Netanyahu'nun işgal altındaki topraklardaki durumunun oldukça istikrarsız olduğunu ve önümüzdeki aylarda düşme ihtimalinin olduğunu gösteriyor. 
Dolayısıyla bir yandan iç sorunlar ve işgal altındaki topraklarda hoşnutsuzluğun artması, diğer yandan Filistin direnişi, Siyonistlerin durumunu oldukça zorlaştırıyor. Uzmanlara göre Siyonistlerin "Binyamin Netanyahu"ya yönelik şüpheleri, kabinesinin çöküşünün ve ardından bu gayri meşru ve işgalci rejimin çöküşünün başlangıcıdır. 
Siyonist işgal rejiminin terörist ve antlaşmaları bozan mahiyeti   ve uluslararası toplumun Siyonist işgalin ve cinayetlerin devamına karşı eylemsizliği nedeniyle İran İslam Cumhuriyeti açısından bu işgalci rejime karşı Filistinlilerin tek seçeneği birlik ve direnişin devamıdır. 
İslam İnkılabı Liderin uluslararası ilişkiler danışmanı, Filistinli grupların ve Lübnan Hizbullah'ının birlik ve dayanışması sonucunda elde edilen zaferleri değerlendirerek "Bu birliğin kazanımları nihai zafer olacaktır."dedi.

parstoday

Yorumlar