HAZIM KASIM: SİYONİST REJİM KRİZ İÇİNDE

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Sözcüsü, Siyonist rejimin bazı yetkililerinin Hamas liderlerine yönelik suikast politikasına geri dönülmesi yönündeki tehditlerine yanıt olarak, suikast tehdidinin bu rejimdeki krizin bir teyidi olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 321 Tarih: 25 Ağustos 2023 17:56
HAZIM KASIM: SİYONİST REJİM KRİZ İÇİNDE

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Sözcüsü Hazem Kasım, Siyonist düşmanın Hamas liderlerine yönelik tehditlerini, Gazze ve Filistin dışındaki direnişi vurguladı ve bu, Batı Şeria'daki Filistin direniş operasyonlarının artması ve coğrafi çevresinin Batı Şeria'nın en kuzeyinden en güneyine kadar genişlemesi sonucunda rejimin içinde bulunduğu kafa karışıklığının ve krizin bir işaretidir.
Hazem Kasım şöyle ifade etti: "Siyonist rejimin tehditleri, direniş operasyonlarının işgal ordusu ve Siyonist yerleşimciler arasında ağır hasara neden olabileceğinin yanı sıra İsrail işgal ordusunun Batı Şeria'daki direnişe ve gençliğe karşı zayıflığını da kanıtlıyor."
Filistin direniş operasyonlarının tırmanması sonucunda bu tehditlerin tekrarlandığını ve Siyonist düşmanın her krize girdiğinde tehdit etmeye başladığını da sözlerine ekledi. Siyonist işgal rejimi halkımıza karşı adeta açık bir savaş başlattı; çünkü bu yılın başından bu yana 226 kişi şehit oldu. Bu da bu rejimin Filistin halkına karşı daha fazla suç işlemeye devam edeceği anlamına geliyor.
Hamas İslami Direniş Hareketi sözcüsü, direnişin her alanda devam ettiğini ve Siyonist rejimin Filistin halkına yönelik her türlü saldırısına karşılık vermeye hazır olduğunu belirtti.
Huvara ve El Halil'de üç ölüm ve çok sayıda yaralanmayla sonuçlanan iki Siyonist karşıtı operasyondan sonra, İsrail rejiminin kabinesi, kabine toplantıları düzenleyerek ve bununla nasıl baş edileceğine karar vererek bu durumla baş etmeye çalıştı. Siyonist medya, kabinedeki bakanlardan birinin kararlarından birinin, yurtdışındaki Hamas ve İslami Cihat liderlerine yönelik suikast operasyonlarına geri dönmek olduğunu ortaya çıkardı.
Bu toplantı, İsrail ordusu ve polisinin Huvara'da bu hafta gerçekleşen operasyonun failini yakalayamaması sonrasında yapıldı ve şu ana kadar sebebini tespit etme çabaları sonuç vermedi. İkinci operasyon olan El Halil ise Huvara operasyonundan 24 saat sonra gerçekleşti.

tesnim

Yorumlar