İSMAİL HENİYYE'DEN DİRENİŞE VURGU

Hamas, Filistinlilerin "kuşatma, kapanma ve yerleşimle ısrar ve direnişle yüzleşeceklerini" söyledi. 

Görüntülenme: 300 Tarih: 24 Ağustos 2023 22:43
İSMAİL HENİYYE'DEN DİRENİŞE VURGU

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye yaptığı açıklamada, Filistinlilerin "kuşatma, kapanma ve yerleşimle ısrarla ve direnişle yüzleşeceklerini" söyledi ve "işgalin sona erdirilmesinin İsrail-Filistin çatışmasının tek çözümü olduğunu" vurguladı.

Bu, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da direnişe karşı koymak için aldığı önlemlere yanıt olarak geldi; buna Filistinlilerin kasaba ve köylerine yönelik baskınların artması ve kontrol noktalarının kapatılması da dahil.

"Yeni bir abluka, yeni bir kapanma, tasfiyeler, gözaltılar ve ev yıkımları durumu değiştirmeyecek."

Haniye, "İsrail işgalinin işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim genişlemesini sürdürme konusundaki ısrarı, kutsal mekanların Yahudileştirilmesi ve sürekli ilhak girişimleri, isyancı bir nesil tarafından şiddetli bir direnişle karşılanacaktır." açıklamasında bulundu.

Hamas lideri, siyasi çözümün başarısız olduğunu, "Oslo Anlaşması'nın belgelerinin söküldüğünü" ve Filistinlilerin "tarihi Filistin topraklarındaki haklarını geri kazanmak için yalnızca silahlı direnişe güvendiğini" açıkladı.

"Filistinlileri öldürme ve öldürme stratejisine dayanan İsrail güvenlik çözümü, inatçı Filistinlileri caydırmıyor. Siyonistler için tek çözüm, Filistinliler vatanlarına dönmekte ısrar ederken saçma hayallerinden ve efsanevi politikalarından vazgeçmektir."

Filistinli lider, "Filistinlileri hedef alma çemberini genişletmenin direniş çemberini genişleteceği" uyarısında bulundu.

/MEMO-Tercüme ve edit: İsrailpost

Yorumlar