HAMAS ŞEHİT KUSAY Mİ'TAN'IN KATİLİNİN SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), şehit Kusay Mi'tan'ın katili yerleşimci teröristin işgal mahkemesi tarafından serbest bırakılmasıyla ilgili açıklamasında, böyle bir katilin serbest bırakılmasının yahudi yerleşimci teröristlere yeni cinayetler işlemeleri için yeşil ışık yakma anlamına geldiğine dikkat çekti.  

Görüntülenme: 343 Tarih: 16 Ağustos 2023 21:42
HAMAS ŞEHİT KUSAY Mİ'TAN'IN KATİLİNİN SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Hamas açıklamasında, işgal yargısının bu tutumunun yerleşimci teröristlerin Filistin halkına, onun topraklarına ve mukaddes mekanlarına yönelik yeni saldırılar gerçekleştirmeleri için teşvik anlamına geldiğini dile getirdi. 

Hamas'ın resmi sözcüsü Hazim Kasım yaptığı basın açıklamasında, işgal yargısının işgalci teröristlerin suçlarını ve cinayetlerini cezalandırmayı değil onların suçlarının üstünü örtmeyi tercih ettiğini, bu yönüyle kanunu ve adaleti uygulama görevini yerine getirmek yerine işgal zulmünün devam etmesini sağlayan halkalardan birini teşkil ettiğini ve bu zulmün devam etmesi için üstlendiği rolü yerine getirdiğini vurguladı. 

İşgal rejiminin, işgal altındaki Kudüs'te yer alan sözde Sulh Mahkemesi dün (15 Ağustos Salı), iki hafta önce Ramallah'ın doğusundaki Burka kasabasında Kusay Mi'tan isimli Filistinli gencin şehit edilmesinden birinci derecede sorumlu tutulan Yihael Endur isimli yerleşimci teröristin de serbest bırakılmasına karar vermişti. Cinayete karıştığı tespit edilen diğer yerleşimci terörist Elyeşa Yerid'i ise birkaç gün önce serbest bırakmıştı. 

Kusay Mi'tan isimli gencin şehit olmasına sebep olan saldırıyı gerçekleştiren siyonist teröristlerin Bedel Ödetme Grupları ve Tepelerin Gençleri isimli yahudi terör gruplarının da ileri gelenlerinden olduğu ifade edildi. Bu teröristlerin söz konusu saldırıdan birkaç gün önce Filistinlilere yönelik intikam saldırıları gerçekleştirilmesi için bir özel güç oluşturulması çağrısı yapmış olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar