YEMEN HALKI ABD'YE NEFRETİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

Cumartesi günü, İmam Zeynel Abidin'in (a.s) oğlu Zeyd bin Ali'nin şehadet yıldönümünde Yemen'in her yerinde halk geniş çaplı yürüyüşler gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 432 Tarih: 14 Ağustos 2023 19:48
YEMEN HALKI ABD'YE NEFRETİNİ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDU

El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemenliler Cumartesi günü, İmam Seccad'ın (a.s) oğlu Zeyd bin Ali'nin şehadet yıldönümü münasebetiyle Saada ve San'a da dahil olmak üzere ülke genelinde düzenlenen yürüyüşte ABD'nin bölgedeki otoriter politikalarına karşı sloganlar atıldı ve ABD bayrağını ateşe verildi. 

Bu yürüyüşe katılanlar bir bildiri yayınlayarak şöyle dedi: "Bugünkü yürüyüşümüz, Kuran'a ve başta Zeyd bin Ali (a.s) olmak üzere imamlarımıza olan bağlılığımızı göstermektedir. Milletin Kuran'a olan bağlılığını güçlendirmesi ve Zeyd bin Ali'nin Allah Resulü'ne hakaret eden Yahudi'ye davranışı gibi, Kuran'a ve Resulullah'a (s.a.a) hakaret edenlere karşı tavır alması gerekir." 

Açıklamada şöyle devam edildi: "Milletin ihtiyaç duyduğu en önemli şeylerden biri, her şeyde milleti hedef alan yanlış bilgilerin korkunç durumuna karşı farkındalık ve basirettir." 

İsveç ve Danimarka gibi ülkelerin mallarının boykot edilmesi çağrısında bulunan yürüyüşe katılanlar, "Kur'an-ı Kerim'e hakaret eden ülkeler için yapılabilecek en hafif şey diplomatik ilişkileri kesmek ve ekonomik ambargo uygulamaktır." dedi.

Açıklamada, Kızıldeniz'deki Amerikan ve Siyonist güçlerin varlığının deniz seyrüsefer güvenliğini tehdit ettiği, Yemen silahlı kuvvetlerinin Yemen'in egemenliğine zarar veren ABD varlığına karşı koymaya hazır olduğuna da değinildi.

Yürüyüşe katılanlar yaptıkları açıklamada, Filistin davasına yönelik ilkeli duruşlarını ve Filistin'deki mücahit kardeşleri ile cihat ve direniş ekseni ile işbirliği ve koordinasyonu güçlendirme çabalarına da vurguda bulundular. 

rasthaber

Yorumlar