HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE SERT TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Özerk Yönetimi’nin Siyonist işgalle süregelen hain işbirliği nedeniyle bir kez daha eleştirdi ve bu örgütün asla Filistin halkının temsilcisi olmadığını vurguladı. 

Görüntülenme: 539 Tarih: 05 Ağustos 2023 13:06
HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE SERT TEPKİ

Hamas hareketinin liderlerinden Ferhan Alakm, el-Aksa Haber Ajansı ile yaptığı görüşmede şunları söyledi: ‘Filistin Özerk Yönetimi kaderini, işgalcilerin desteğine ve Filistin halkının sırtında bir hançer olan düğüm halindeki uzlaşma müzakereleri projelerinin devamına teslim etti.’
Hamas Yetkilisi; Filistin Özerk Yönetiminin utanç verici başarısızlığına rağmen işgalcilerle müzakere yolunu sürdürmekte ısrarcı olduğunu, bu yolun Filistin meselesine zarar verdiğini sözlerine ekledi.
Hamas hareketinin bu üyesi, ‘Filistin Özerk Yönetimi, milletimizin haklarını hiçe saymış, ilkelerinden vazgeçmiş ve kendisini Siyonist işgalcilerin diktalarına esir etmiştir’ ifadelerini kullandı.
Ferhan Alakm, Filistin özerk Yönetimi’nin Filistin ulusunu temsil etmediğini ve yabancı planları izleyerek Filistin ulusunun emellerine ihanet etmeye devam ettiğini vurguladı.
Bu minvalde yerel kaynaklar, Filistin Özerk Yönetimi’nin güvenlik güçleri el-Halil'de Hazım el-Hori adlı bir Filistin vatandaşının evine baskın düzenlediğini aktardı.
Batı Şeria'daki Özgürlükler Komitesi; ‘Filistin Özerk Yönetimi’nin güvenlik güçlerinin Hazım el-Hori’nin evine saldırması bir suçtur ve işgalcilere bir hizmettir’ ifadelerini kullandı
İslami Cihad'ın Ramallah'ta 19 yaşındaki Filistinli bir gencin şehit edilmesine tepkisi
İslami Cihat Hareketi, Ramallah'ın Burka köyünde Siyonist yerleşimciler tarafından vurulan 19 yaşındaki Kusi Cemal Muatan’ın şehit edilmesine tepki olarak, işgalcilerin ve yerleşimcilerin işlediği suçların direniş kıvılcımını körükleyeceğini vurguladı ve ‘Bu suçlar hiçbir zaman direnen milletin iradesini ve duruşunu yok etmeyecek ve her alanda şehitlerin kanı bizi nihai zafere ulaştıracaktır.’ dedi.

tesnim

Yorumlar