ABD YEMEN'DEKİ SAVAŞI DURDURMAK İSTEMİYOR

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı, ABD'nin bu ülkede savaşın durmasını istemediğini söyledi. 

Görüntülenme: 370 Tarih: 01 Ağustos 2023 23:02
ABD YEMEN'DEKİ SAVAŞI DURDURMAK İSTEMİYOR

El-Mesire televizyonunun bildirdiğine göre Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin El-Azi yaptığı açıklamada şöyle dedi: San'a havaalanından yapılan uçuşlarla ilgili yapılan anlaşmalara uyulmaması, saldırgan koalisyonun barış ve güven inşa etme konusundaki isteksizliğini gösteren uygunsuz bir davranıştır.

Yemenli yetkili, devlet çalışanlarının maaşlarının ödenmesi konusunun güven inşa etmek ve barış ortamına girmek için gerekli ve hassas olduğunu, gecikmenin devam etmesi halinde başka seçenekler aramak zorunda kalacaklarını sözlerine belirtti.

El-Azi, güvenin yeniden inşasının ancak insani konularda ilerleme sağlanmasıyla mümkün olduğunu belirterek, Yemen'de barışa giden yolun açık olduğunu, bunun da ablukayı kaldırmak, saldırganlığı ve işgali bitirmek ve etkileriyle başa çıkmak olduğunu vurguladı. 

Yemen Dışişleri Bakan Yardımcısı açıklamasının devamında şöyle dedi: Saldırgan koalisyonun barışa yönelik eylemleri şimdiye kadar sadece sözde kaldı ve barışa doğru ilerlemek konusunda ciddiyseler bizim taleplerimiz kolaydır.

parstoday

Yorumlar