BAHREYN HALKI AŞURA MERASİMLERİNDE KAHROLSUN İSRAİL SLOGANLARINI YÜKSELTTİ

Bahreyn halkı ehlibeyt imamlarının 3.sü, şehitler efendisi Hz. İmam Hüseyin'in –as- şehadet yıldönümü olan Aşura dolaysıyla düzenlenen yas etkinliğinde “kahrolsun İsrail” “Heyhat Mennezille” sloganları atarak, Siyonist rejim ile Bahreyn’in ilişkilerinin normalleşmesine karşı olduğunu dünyaya haykırdılar. 

Görüntülenme: 441 Tarih: 31 Temmuz 2023 21:24
BAHREYN HALKI AŞURA MERASİMLERİNDE KAHROLSUN İSRAİL SLOGANLARINI YÜKSELTTİ

Al-i Halife yönetimi geçtiğimiz senelerde Bahreyn’de Muharrem ayında yas etkinliklerinin düzenlenmemesi için büyük kısıtlamalar uygulamıştı. Ancak bu ülke Şii Müslümanları ise büyük ısrarla Hüseyni Aşura etkinliğini düzenlediler. Bahreynli Şiiler bu seneki yas etkinliklerinde, bu ülkenin işgal rejimi ile ilişkilerinin normalleşmesine karşı çıkarak, bunu açık şekilde dile getirdiler. Bahreyn yönetimi Eylül 2020’de BAE ile birlikte ABD’de Siyonist rejim ile ilişkilerin normalleşmesine ilişkin dönemin Amerika başkanı Donald Trump'ın da katıldığı bir törenle Abraham anlaşmasına imza attılar.
Bahreyn halkı, Siyonist rejim ile ilişkilerin normalleşmesini, Al-i Halife tarafından zilletin kabulü olarak görmekteler. Bu nedenle bu seneki Hüseyni Aşura etkinliğinde "Heyhat Minezille" yani " Zillet bizden uzaktır" sloganı attılar. Buna ilaveten her daim Filistin halkının yanında olan Bahreyn'in müslüman vatandaşları “kahrolsun İsrail” sloganı atarak, Siyonist rejimin cinayetlerini kınayıp, Filistinlileri desteklediler.
Bahreyn halkı geçen 3 senede defalarca Siyonist rejim ile ilişkilerin her türlü normalleşmesi ve kurulmasına karşı olduklarını deklare etmişlerdir. Bahreyn hükümeti ancak iç tepkiler ve muhalefete rağmen ilişkileri normalleştirme sürecini ileri taşımıştır.

Ancak anlaşılan Siyonist rejim ve Bahreyn’in ilişkilerindeki normalleşme süreci, tarafların beklediği gibi ileri gitmiyor. İşgal toprakları içinde iç durum oldukça kırılgan hale gelmiş öyle ki, bu rejimde iç savaşın patlak verebileceğine dair ciddi uyarılar bizzat işgal rejimi yetkilileri tarafından gündeme gelmektedir. Ayrıca bu rejimin Filistinlilere karşı cinayetlerinin devam etmesi de, normalleşme sürecini sekteye uğratmıştır.
Bu doğrultuda, Siyonist medyasının bildirdiğine göre, Siyonist rejimin dışişleri bakanının gelecek hafta Manamaya’ya yapacağı ziyaretin ertelendiği bildirildi. Bahreyn yetkilileri, kralın Manama’da bulunmamasını bu ziyaretin ertelenme nedeni olarak ilan etmiştir. Ancak Siyonist medya bile, bunu bir bahane olarak görmekte ve nitelendirmekte. Yediot Aharnot gazetesi gibi Siyonist medya, Bahreyn’ın İsrail rejimi Dışişleri Bakanı’nın Bahreyn’e yapacağı ziyaretinin ertelendiğini resmen duyurdu.
Resmi olarak Bahreynliler, kralın önümüzdeki hafta bu ülkede olmayacağını belirterek, Siyonist rejimin dışişleri bakanının Manama ziyaretinin ertelendiğini izah etmeye çalıştılar. Siyonist medyadan Yediot Ahoronot haberin devamında ise, "işgal rejimi dışişleri bakanının Manama ziyaretinin ertelenmesinin esas nedeninin, rejimin ulusal güvenlik Bakanı Bin-Gavir’in Arap dünyasının yoğun tepki ve kınamasına yol açan Mescid-i Aksa’ya ve tapınak dağına girişinin olduğunu" yazdı.
Siyonist rejimin iç güvenlik bakanı geçen hafta yüzlerce Siyonist yerleşimci ile birlikte işgalci rejim polis güçlerinin desteğinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi. Bahreyn başta olmak üzere çeşitli Arap ülkeleri, Siyonist bakanın bu eylemini protesto edip kınadılar.
Irkçı rejim İsrail Dışişleri Bakanı’nın Bahreyn ziyaretinin ertelenmesinin iç güvenlik bakanının Mescid-i Aksa’ya baskının kınanması yüzünden olduğu İsrail medyasınca bildirilmiş olsa bile, Arap ülkelerinde vatandaşları kesin şekilde İsrail rejiminin cinayetlerini özellikle muharrem ayındaki etkinliklerinde attıkları sloganlarla kınamaktalar.

parstoday

Yorumlar