GEÇİCİ İSRAİL REJİMİ ZAAF İÇİNDE (ANALİZ)

Siyonist rejimin yaşadığı iç ve dış krizler, bu rejimi oldukça zayıf hale getirmiştir. Haftalardır işgal edilen Filistin toprakları, Netanyahu ve kabinesi karşıtı gösterilere sahne olup, eski başbakan Ehud Olmert gibi üst düzey isimleri rejimin iç savaşa doğru gittiğine dair uyarılarda bulunurken, korsan İsrail rejiminin istihbarat ve casusluk servisleri, rejimin zafiyetini itiraf etmek zorunda kaldı. 

Görüntülenme: 314 Tarih: 30 Temmuz 2023 09:46
GEÇİCİ İSRAİL REJİMİ ZAAF İÇİNDE (ANALİZ)

Siyonist İsrail rejimin askeri istihbarat servisinin bu rejimin başbakanına verdiği rapora göre yargı reformu yasasının çıkmasından sonra İsrail en zayıf durumdadır.

Yedioth Ahronoth gazetesi kaynaklarından alıntı yaparak, "İsrail askeri istihbarat servisinin, Benyamin Netanyahu'ya gönderdiği ve "akla yatkınlık" yasanın kabul edilmesinden sonra İsrail'deki durumu değerlendirdiği raporunu aldı." duyurdu.

Bu raporda, düşmanlar açısından 2023 yazında İsrail'in tarihinin en zayıf (sahte ve gayrimeşru) koşullarını yaşayacağı uyarısında bulunulmaktadır.

Yedioth Ahronoth gazetesi bu raporun başka bir bölümünde, şöyle yazdı: "Askeri istihbarat servisi daha önce caydırıcılık oluşturmak için taktiksel saldırılardan bahsetse de, bu kez krizlerin devam etmesi nedeniyle İsrail'in kapsamlı caydırıcılık kabiliyetindeki büyük zayıflıkları ele aldı."

Bu raporun devamında Siyonist rejim Genelkurmay Başkanı Hertsi Halevi'nin de bu raporu desteklediği ve doğruladığı vurgulanmıştır.

Haaretz gazetesi de bu desteğe atıfta bulunarak, geçen hafta sonunda ve yasanın Siyonist rejim parlamentosu Knesset'te  kabul edilmesinden önce Başbakan'a yazdığı bir mektupta şunları doğruladı: "İran ve Hizbullah'ın İsrail'i içine çeken krizin gölgesindeki şartlarda, bölgedeki stratejik koşulları değiştirmek için tarihi bir fırsat olarak değerlendirdiğini açıkladı."

Haartez bu konuda şunları vurguladı: "İsrail'in düşmanları açısından caydırıcı gücü, dördü de zayıflamış dört sütuna dayanmaktadır. Ordunun gücü, ABD ile ilişkiler, ekonomi ve iç dayanışma, hepsi bir kargaşa ve zayıflık halindedir."

Tapınağın yıkılışının sözde yıldönümü münasebetiyle İbranice yayın yapan siyonsit rejimin medyasında yayınlanan diğer haberlerde, üçüncü çöküşün İsrail için yolda olduğu vurgulandı ve belki İsrail'in çöküşü biraz gecikecek ama bunun gerçekleşmesi yadsınamazdır.

İsrail Hume gazetesi de bu konuyla ilgili bir haberde Siyonist ordusunda görevli bir güvenlik görevlisinden alıntı yaparak, İsrail'in 1948'de kuruluşundan bu yana benzeri görülmemiş bir iç krize yakalandığını yazdı.

Söz konusu gazete  güvenlik görevlisinden naklen bugün İsrail'de iki kabilenin, kendisini ikiye böldüğünü ve her birinin kendine güveni ve inancı olduğunu ve bunu İsrail'e empoze etmeye çalıştığını da yazdı.

Güvenlik görevlisine göre İsrail toplumu, İsrail'deki ırkçılık ve sınıfsal farklılıkların yanı sıra şiddetli dikey bölünmelerden, Orthodox Haredim'in artmasından ve aşırı dindar sağcıların siyaset üzerindeki hakimiyetinden mustariptir.

Sonuç itibarıyla Siyonist rejimin karşı karşıya kaldığı iç ve dış sorunlar ve krizler, artık dışarı vurmuştur. İşgal topraklarındaki gelişmeleri takip eden uzmanlar, uzun bir süredir bu rejimin zafiyeti hakkında yazıp çizdikten sonra, gelinen aşamada, rejimin önemli gazeteleri ve istihbarat servisleri, bu zafiyetini ortaya koyarak, açık şekilde Siyonist rejimin kötü durumda olduğunu gözler önüne sermekteler.

parstoday

Yorumlar