YOAV GALLANT NETANYAHU'YU UYARDI

Siyonist rejimin Savaş Bakanı Yoav Gallant, Cuma gecesi işgal altındaki topraklarda yargı sisteminde reform yapmanın tehlikeli sonuçları konusunda uyarıda bulunarak İsrail'deki mevcut durumun endişe verici olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 401 Tarih: 22 Temmuz 2023 00:17
YOAV GALLANT NETANYAHU'YU UYARDI

İRNA haber ajansının bildirdiğine  göre Gallant, Yargı Reformları Yasası'nın onaylanmamasını isterken, Siyonist Ordu'daki yedek subay ve pilotların istifa dalgasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Netanyahu kabinesinin Knesset'te onay adımlarını uygulama ısrarının gölgesinde yargı değişikliği yasa tasarısına karşı protestolar yayıldı ve Siyonist rejim ordusunun çeşitli kesimlerini de içine aldı ve çeşitli rütbelerden bir dizi subay ve yedek gücün itaatsizliğine yol açtı.

Siyonist rejimin iktidar kabinesi, yargı değişikliği tasarısını Knesset'in Temmuz sonundaki yaz tatilinden önce onaylamayı planlıyor.

Siyonist rejimi yöneten kabinenin bu rejimin yargı sistemine hakim olma girişimi ve muhalefet koalisyonunun Knesset'teki direnişi, bu rejimdeki siyasi bölünmüşlüğü derinleştirdi.

parstoday

Yorumlar