SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA PROTESTOLAR BÜYÜYOR

İbranice yayın yapan bir medya kuruluşu, Siyonist rejimin yedek askerlerinin kabinenin tartışmalı "yargı reformları" yasasını protesto etmek için görevlerini bırakmak suretiyle gerçekleştirdikleri isyanla ilgili olarak, bu askeri isyanın kapsamının önümüzdeki günlerde genişletileceğini öngördü ve bunu şu şekilde değerlendirdi: ‘Sınırlarda Lübnan Hizbullah’ının kurulmasından daha tehlikeli’ 

Görüntülenme: 327 Tarih: 18 Temmuz 2023 06:57
SİYONİST İSRAİL ORDUSUNDA PROTESTOLAR BÜYÜYOR

İbrani gazetesi "Haaretz" genişleyen protesto ve isyanlarla ilgili olarak; Siyonist rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bir savaş yürütmediğini ancak artan baskı altında gerçekleşen olayların onu her yönden zora soktuğunun bir gerçek olduğunu vurguladı ve şunları ekledi: Öyle görünüyor ki protestolardan ve siyasi krizden tutun bazı ortaklarının istikrarsızlığına, kişisel ve yasal sorunlarından tutun, Şaba çiftliklerinde Hizbullah ile yaşadığı sınır anlaşmazlıkları konusundaki gerilime kadar ciddi bir baskı altında.

Haaretz yazının devamında: ‘Etkisi sokaktaki insanların varlığından daha büyük olan gösterinin ana sermayesi aslında pilotların önderliğindeki yedek ordu güçleriydi. Bu pilotlar Mart ayında Netanyahu'yu yargı reformu tasarısının kabulünü durdurmaya ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden alma kararını geri çekmeye zorlayan protestolara öncülük etti’ ifadelerini kullandı.

Bu rapora göre, bu pilotların son haftalarda yaptıkları toplu açıklamalar ve seferleri durdurma tehdidi Netanyahu'yu çok endişelendirmişti.

Haaretz söz konusu yazıda şöyle devam etti: ‘Netanyahu geçtiğimiz günlerde Siyonist rejimin birkaç pilot olmadan yoluna devam edebileceğini söyledi ama kabinesiz böyle bir şey yapamaz, bu söylem ofisinde hakim olan gerçek atmosfere tamamen zıt durumda. İşgal rejiminin hava kuvvetlerindeki itaatsizlik düzeyi ve yargı reformu yasasını geçirme sürecini durdurmaya yönelik çabaları, medyada yer verilenden çok daha geniş. Önümüzdeki günlerde, bu rejimin hava kuvvetlerinin mesajlarıyla ve hizmetten ayrıldıklarını bildiren mektup seli ile karşı karşıya kalması mümkündür.’

Bu raporun belirttiğine göre Gallant ve Siyonist Ordu Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’nin bu krizin ciddiyetini doğru değerlendirip değerlendirmedikleri net değil. Ancak yargı reformu yasa tasarısının onaylanma süreci devam ederse, salı gününden itibaren işgal altındaki topraklarda isyan günlerinin ve devam eden protestoların aralıksız olarak başlaması bekleniyor. Buna yeni pilot gruplarının isyanı eklenebilir ve bu isyanların kapsamı diğer birimleri de içerecek şekilde genişletilebilir. Hatta işgalci rejim ordusunun güvenlik sonuçları doğuracak ağır bir darbe alacağı tahmin ediliyor.

Son zamanlarda, tartışmalı "Yargı Reformları" tasarısını protesto etmek için Siyonist ordunun çeşitli birimlerinde askerlik hizmetini bırakmak suretiyle gerçekleşen protestoların genişletilmesinin ardından, bu rejimin enerji bakanı Yisrael Katz, bu askeri itaatsizliğin düşmanları bu rejime saldırmaya teşvik edeceğini söyleyerek uyardı.

tesnim

Yorumlar