SİYONİST TOPLUMDA İÇ ÇATIŞMA BAŞLADI

İsrail rejiminin başkenti Tel Aviv şehri, yargı darbesi yanlıları ile muhalifleri arasında çıkan ve bir protestocunun Netanyahu yandaşları tarafından otomobille ezildiği çatışmanın sahnesi haline geldi. 

Görüntülenme: 270 Tarih: 18 Temmuz 2023 02:38
SİYONİST TOPLUMDA İÇ ÇATIŞMA BAŞLADI

İsrail rejimi medyası, Salı günü işgal altındaki Filistin'de "yargı reformlarını" destekleyenler ve karşı çıkanlar arasındaki çatışmanın resim ve videolarını yayınladı.
İşgal altındaki Filistin topraklarında yaygın bir çağrı üzerine bu sabahın erken saatlerinden itibaren başta Tel Aviv olmak üzere binlerce protestocu sokaklara döküldü ve Netanyahu kabinesinin son dönemdeki eylemlerine, özellikle de muhaliflerin darbe olarak gördüğü yargı değişiklikleri konusunda slogan attılar.
Bu planın ve Netanyahu'nun eylemlerinin destekçileri, kabineyi ve iktidar koalisyonunu destekleyen, çoğunluğu aşırı ve dindar Siyonistlerden oluşan bu gösteri ve protestolara seyirci kalmayarak ayağa kalktılar. 

Tel Aviv Borsası binası fethedilmek üzeredir 

Protestocular hükümet merkezlerine ve ofislerine doğru ilerledi ve İsrail ordusu, bir dizi protestocunun Tel Aviv Borsası binasına girdiğini ve orayı işgal etme niyetinde olduğunu duyurdu. Protestocuların saldıracağı korkusuyla Güvenlik Bakanlığı'na, Parlamento'ya ve hükümet konağına giden birçok yol ve cadde trafiğe kapatıldı.
İsrail rejimi polisi, 17 protestocuyu tutukladıklarını ve gösteri ve protestoların yayılmasını durdurmaya çalıştıklarını söyledi.
İsrail rejimi medyası, bugün işgal altındaki Filistin şehri Ra'anana'da bu darbe ve yargı reformlarının destekçileri tarafından düzenlenen protesto yürüyüşü sırasında Siyonist bir protestocunun araba tarafından ezildiğini bildirdi.
Bugünün muhalifleri Salı'yı "ulusal muhalefet ve isyan günü" olarak adlandırdı ve bu, ülke çapında yargı darbesine karşı ikinci çağrısıdır. Netanyahu kabinesinin yargı işlemlerine yönelik protestolar 28. haftasına girdi ve taraflardan hiçbiri mevzilerinden geri çekilmek istemiyor ve bu konu Siyonistlerin işgal altındaki topraklarda endişe duymasına ve bölünmesine neden oldu.

tesnim

Yorumlar