İSMAİL HENİYYE'DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Batı Şeria’nın olumsuz koşullarını ve son yıllarda kendisi için hazırlanan komploları yendiğini söyledi. 

Görüntülenme: 356 Tarih: 17 Temmuz 2023 08:28
İSMAİL HENİYYE'DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Batı Şeria’daki değişimin direnişin ve gençlerinin ayağa kalkmasında kendini gösterdiğini belirten Heniyye, güvenlik koordinasyonu ve direnişi bitirmek isteyen çevreler sebebiyle yaşanan güç koşulların ardından feda eylemlerinin yeniden başladığına dikkat çekti.
 

Heniyye, Filistin Alimleri Birliği Yönetim Kurulu’yla dün (16 Temmuz Pazar) internet üzerinden gerçekleştirdiği buluşmada, Gazze’nin direnişin sağlam üssünü oluşturduğunu, çatışma kurallarını değiştirdiğini, uzun vadede direniş için stratejik bir kazanım olduğunu ifade etti.
 

“Bize düşen görev projemizin rabbani niteliğini ve akidevi yansımalarını korumaktır” diyen Heniyye, güç inşa etmeye ve direnişi genişletmeye çalışmaları gerektiğini bildirdi.
 

Filistin halkının sabiteler ve işgal rejimini tanımama temelinde birlik ve bütünlük içinde hareket etmesinin zorunlu olduğuna işaret eden Heniyye, ümmetin de Filistin davasını destek aşamasından işgale son vermeye ortak olma aşamasına geçmesi gerektiğini dile getirdi.
 

Heniyye, mevcut işgal hükümetinin Filistin davası için büyük bir tehlike teşkil ettiğini, işgalcilerin Batı Şeria ve Mescid-i Aksa’ya yönelik planlarına karşı koymak için iyi hazırlanmak gerektiğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar