ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE ÇOK SAYIDA DEMOKRAT ÜYE ISAAC HERZOG'UN KONUŞMASINI PROTESTO EDECEK

ABD Temsilciler Meclisi'nin çok sayıda üyesi, İsrail rejimi başkanının 19 Temmuz'da yapılması planlanan konuşmasına karşı çıkarak boykot etti. 

Görüntülenme: 347 Tarih: 15 Temmuz 2023 16:56
ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE ÇOK SAYIDA DEMOKRAT ÜYE ISAAC HERZOG'UN KONUŞMASINI PROTESTO EDECEK

ABD Temsilciler Meclisi'nin çok sayıda İlerici Demokrat üyesi, İsrail rejimi başkanı Isaac Herzog'un 19 Temmuz'da Kongre'de yapılması planlanan konuşmasını boykot edecek.

Bir Amerikan haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre Amerika Birleşik Devletleri’nde yasa koyucular ile seçmenler arasında derin bir uçurum var.

Konuşmayı boykot etmeyi planladığı söylenen milletvekilleri arasında New York'un Demokrat Parti’deki ilerici grubun Temsilcisi Cemal Bowman da var.

Bowman, Axios Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi: Filistinlilere yapılan muamele hakkında çok açık sözlü konuşuyorum. Filistinliler için insan hakları durumunun hesap verebilirliği ve iyileştirilmesinde ABD’nin önemli bir görevi var.

New York Eyaleti Demokrat Temsilcisi Alexandria Ocasio-Cortez de Herzog'un konuşmasına katılmayı düşünmediğini doğruladı.

Ancak Michigan Eyaleti Demokratik Temsilcisi Rashidah Tlaib, bu konuşmaya katılıp katılmayacağını yanıtlamayı reddetti.

ABD Temsilciler Meclisi'nin bir diğer Demokrat temsilcisi İlhan Omar geçtiğimiz günlerde attığı bir tweet'inde, her ikisinin de Müslüman olmasına rağmen Rashidah Tlaib’in ve kendisinin 2019'dan beri Filistin'e girmelerinin yasaklandığını belirtti.

İlhan Omar: ‘Amerika, İsrail hükümetiyle etkileşim kurmak için diplomatik araçları kullanabilir. Ancak mevcut İsrail hükümetine televizyonda bir konuşma yapma şerefini vermek, yanlış zamanda tamamen yanlış bir sinyal veriyor’ dedi.

Öte yandan, Kongre'nin Cumhuriyetçi temsilcileri söz konusu bu itirazları hızla kınadı. Cumhuriyetçi Ulusal Komite Sözcüsü Will Reinert bir basın açıklamasında şunları söyledi: Cemal Bowman, İlhan Omar'ın antisemitizm tutumunu kınamadan onun nefret dolu boykotuna katılmaya karar verdi.

Sözcü Will Reinert: ‘Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlar, bu şiddetli antisemitizmin kendi aralarında büyümesine daha ne kadar izin verecek?’ ifadelerini kullandı.

tesnim

Yorumlar