HAMAS KORSAN İSRAİL'İ ŞAŞIRTTI

İslami Direniş Hareketi Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, Siyonist İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in ikamet ettiği Kedumim yerleşim birimini hedef alarak başarılı bir operasyona imza attı. 

Görüntülenme: 338 Tarih: 09 Temmuz 2023 02:06
HAMAS KORSAN İSRAİL'İ ŞAŞIRTTI

Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Kalkilya şehrinin doğusunda, Kedumim yahudi yerleşim birimi yakınlarında ikindi vakitlerinde Ahmed Yasin Hilal Gayzan adlı bir Filistinli direnişçi tarafından silahlı eylem gerçekleştirildi.

Filistinli genç, Kedumim'de düzenlediği silahlı operasyonda iki Siyonist askere ateş açtı. Eylemde bir asker öldü, diğeri de yaralandı. Eylemci ardından bir Siyonist yerleşimciyi yaraladı.

Hamas, Batı Şeria'daki Eylemin Sorumluluğunu Üstlendi

İşgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Siyonist yerleşim birimi Kedumim yakınında düzenlenen silahlı operasyonun sorumluluğunu Hamas üstlendi. Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, saldırıyı kahramanca bir operasyon olarak nitelendirdi ve İsrail'in Cenin Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılara karşılık olduğunu belirtti. Eylem sırasında şehit olan Filistinli gencin Ahmed Yasin Hilal Gayzan olduğu açıklandı.

Hamas'ın Kedumim'de Düzenlediği Direniş Operasyonunun Önemi

Düzenlenen direniş operasyonun yeri operasyonun kendisinden daha önemlidir. Bu operasyon daha önce benzeri görülmemiş bir olaydır; çünkü Kedumim'de Siyonist askerlere ulaşıp onları silahla öldürmek kolay bir iş değildir.

Şimdi akıllara şu soru geliyor: Hamas'ın güçlerinden birini operasyon yapmak üzere gönderdiği Keumim yerleşim biriminin önemi nedir?

Bu sorunun cevabı İzzeddin Kassam Tugayları'nın yayınladığı yazılı açıklamada yer alıyor. 

Açıklamada, Siyonist İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, hedef alınan yerleşim biriminde oturduğuna işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bu operasyonla, Smotrich'e 'Kassam neredeyse kapınızı çalıyordu' denildi. Kassam Tugayları, Allah'ın yardımıyla daha fazla operasyon gerçekleştirecek.

Filistin halkına karşı cinayet ve suç ekenler; ölüm, korku ve yenilgiden başka bir şey biçemeyecek."

Kedumim, defalarca Batı Şeria ve Gazze'deki direnişe saldırmak ve onları bastırmakla tehdit eden İsrail rejiminin ırkçı bakanının ikamet ettiği yerleşim birimidir; Dolayısıyla bu operasyonun Siyonist kabineden bir bakanın bulunduğu bir yerleşim biriminde gerçekleştirilmesi, İsrail rejiminin sözde güvenliğine meydan okumanın yanı sıra, direniş gruplarının operasyonlarda yeni bir döneme girdiğini gösteriyor. Rejimin güvenlik açıklarının kullanıldığı operasyon, Siyonist yerleşim yerlerinde yaşama maliyetini yükseltir.

Tesnim

Yorumlar