HAMAS'TAN TEL AVİV EYLEMİNE TEBRİK

İslami Direniş Hareketi (Hamas), El-Halil'in Es-Semu' kasabası ahalisinden olan ve eylemlerinin ardından şehit edilen 23 yaşındaki mücahit Abdülvehhab İsa Hüseyin Halayile'nin bugün (4 Temmuz Salı) öğle saatlerinde Tel Aviv'de işgalcilere yönelik olarak gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı eylemci mücahidi ve tüm Filistin halkını tebrik etti.  

Görüntülenme: 372 Tarih: 05 Temmuz 2023 05:13
HAMAS'TAN TEL AVİV EYLEMİNE TEBRİK

Hamas yayınladığı basın açıklamasında bu kahramanca eylemin siyonist işgal rejiminin Cenin'de devam etmekte olan saldırılarına ve gerçekleştirdiği katliama tabii bir cevap olduğunu dile getirdi. 

Hamas açıklamasında işgale karşı direnişin yeni tarzlarla ve yöntemlerle sürdürüleceğini ve şehitlerin intikamının mutlaka alınacağını, Mescidi Aksa'yı yahudileştirme planlarına karşı bu kutsal mekanın savunulması mücadelesinin de kararlılıkla sürdürüleceğini dile getirdi. 

Abdülvehhab İsa Hüseyin Halayile'nin bugün Tel Aviv'de gerçekleştirdiği araçlı ve bıçaklı saldırıda işgalcilerden 8 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumlarının ağır olduğu bildirildi. Eylemci bir yahudi yerleşimci tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu şehit edildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin 2 Temmuz Pazar gece yarısından itibaren Cenin şehrine ve mülteci kamplarına yönelik olarak havadan ve karadan sürdürdükleri saldırılarda şimdiye kadar 4'ü ergenlik çağının altında 10 kişi şehit edilirken, 20'si ağır 100 kişi de yaralandı. İşgal güçlerinin saldırılarında özellikle sivilleri ve altyapı tesislerini hedef aldıkları belirtiliyor. İşgal güçleri saldırıyı başlattıkları ilk saatlerden itibaren yolları kullanılamaz hale getirmek için buldozerlerle asfaltları kırmaya, su şebekelerini ve elektrik hatlarını tahrip etmeye başladılar.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar