HİZBULLAH'IN HAVA SAVUNMA SİSTEMİ SİYONİSTLERİ KORKUTUYOR

İbranice yayın yapan bir medya, Tel Aviv'deki güvenlik ve askeri çevrelerin, Hizbullah'ın hava savunma kapasitesindeki artışa ilişkin alınan bilgilerden son derece endişe duyduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 336 Tarih: 02 Temmuz 2023 18:36
HİZBULLAH'IN HAVA SAVUNMA SİSTEMİ SİYONİSTLERİ KORKUTUYOR

Ma'ariv gazetesi internet sitesinde yayınladığı bir haberde, İsrail ordusunun Lübnan Hizbullahı'nın hava savunma konseptinde yaptığı değişikliği özel bir endişeyle takip ettiğini duyurdu.
Bu evrim ve değişim, İsrail Hava Kuvvetlerinin Lübnan hava sahasındaki hareket özgürlüğünü ciddi şekilde sınırlayabilen Hizbullah'ın hava savunma sistemlerinin yeteneklerinin çoğalmasından kaynaklanmaktadır.
Bu İbranice yayın yapan medyası raporunun başka bir bölümünde şu şekilde belirtti: İsrail ordusu, Hizbullah'ın hava kuvvetlerinin faaliyetlerini SA8 ve SA22 tipi Rus savunma sistemleriyle sınırlandırma kararını, bu grubun savaş stratejilerinde köklü bir değişiklik olarak yorumluyor.
Ma'ariv'e göre İsrail'in değerlendirmeleri, Hizbullah'ın son beş yılda hava savunma sistemlerini büyüttüğünü ve kesinlikle İran sistemlerini geliştirdiğini gösteriyor.
Maariv'e göre Hizbullah, 2019'dan bu yana ve İsrail'in Lübnan'ın güney banliyölerinde bir bölgeye düzenlediği insansız hava aracı saldırısının ardından hava savunma konusunu gündemine aldı ve bu olay Hizbullah'ın stratejisinde bir dönüm noktası olarak nitelendirilmelidir.İki ay sonra Hizbullah, hedefi ıskalayan İsrail istihbarat toplama İHA'sı Hermes 450'ye SA8 füzesi ateşledi.
Bu medyaya göre İsrail ordusu bu füzeyi taşıyan aracı tespit etmeyi başardı ancak Binyamin Netanyahu liderliğindeki siyasi yetkililer, gerginliğin artması korkusuyla aracın imha edilmesine izin vermedi.
Bu Maariu raporunun, Lübnan'daki Hizbullah'ın Lübnan hava sahasına giren bir İsrail İHA'sını düşürdüğünü açıklamasından birkaç gün sonra yayınlandığı unutulmamalıdır.

Tesnim

Yorumlar