İMAM HAMENEİ HAC MESAJINDA ÖNEMLİ KONULARA DİKKAT ÇEKTİ (TAM METİN)

İslam İnkılabı Rehberi büyük hac toplantısı dolayısı ile yayınladıkları mesajda "İslam Ümmeti, müşriklerden uzak durma ve beraat etme ruhunu güçlendirmeli" vurgusunda bulundu. 

Görüntülenme: 1001 Tarih: 27 Haziran 2023 20:29
İMAM HAMENEİ HAC MESAJINDA ÖNEMLİ KONULARA DİKKAT ÇEKTİ (TAM METİN)

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, büyük hac toplantısı dolayısı ile haccı insanların manevi ve ahlaki tekamülü ve yükselmesi açısından bir davet olarak adlandırarak şu vurguda bulundu: "Haccın küresel etkileme gücüne sahip olmasının şartı, vahdet ve maneviyat temelleri üzerinde İslam Ümmeti'nin doğru tanınması ve kavranmasıdır. " 

Mesajın tam metni ise şu şekilde:

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

İbrahim'in (as) Hacc çağırışı ve onun küresel daveti, birkez daha tarihin kalbinden bütün yeryüzünü muhatap aldı ve  kabul etmekte hazır olan, zikr eden kalpleri harekete geçirdi.Davet edenin nidası beşerin bütün fertlerine yöneliktir: “Ve insanların hepsini  Hacca  çağır” və Kabe evi bütün Müslümanlar içün mübarek bir ev sahibi və yol göstericidir: “Şüphesiz, insanlar için temeli atılmış ilk ev, Mekke'deki evdir.Bu bina hayır ve bereket dolu dünyalılar için hidayet vesilesidir."  

Müslümanların dikkatinin merkezi noktası ve ana ekseni olan Kabe ve İslam dünyasının kapsamının çeşitliliğinin küçük bir örneği olarak hac merasimi, insan toplumunun mükemmelliğine ve tüm insanların sağlık ve güvenliğine hizmet edebilir. Hac, tüm insanlığa manevi ve ahlaki bir yükseliş getirebilir.Ve bu, günümüz insanlığının hayati ihtiyacıdır.Hac, bugün ve yarın insanlığın ahlaki çöküşü için emperyalizm ve Siyonizm'in tüm planlarını geçersiz kılabilir.

Bu küresel etkinin gerekli koşulu, Müslümanların ilk aşamada Hac'ın hayat veren hitabını hakkıyla duymaları ve bunu gerçekleştirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmalarıdır. Bu hitabın iki temel dayanağı birlik ve maneviyattır. İslam âleminin maddî ve mânevî ilerlemesinin ve herkese nurunun teminatıdır.

Birlik, entelektüel ve pratik bağlantı anlamına gelir.Bu da demektir ki kalpler, düşünceler ve yönelimler yaklaşsın; Bilimsel ve deneysel sinerji sağlansın; İslam ülkelerinin ekonomik bağlantısı demektir. Müslüman hükümetlerin bir birine güvenmesi ve işbirliği demektir; Müslüman ve ortak düşmanlara karşı işbirliği demektir.

Vahdet, düşmanın hazırladığı planın İslam dünyasının mezheplerini, milletlerini, ırklarını, dillerini ve farklı kültürlerini birbirine düşürememesi demektir. Birlik, Müslüman milletlerin birbirlerini kışkırtıcı düşman girişimleriyle değil, iletişim, diyalog ve ulaşım yoluyla tanımaları demektir.Birbirinizin olanaklarından ve kapasitelerinden haberdar olun ve bundan yararlanmayı planlayın. Birlik demek, İslam dünyasının bilim adamlarının ve üniversitelerinin el ele vermesi demektir; İslam mezheplerinin âlimleri, birbirlerine iyi niyetle, hoşgörü ve adaletle bakmalı, birbirlerinin sözlerine kulak vermeli.Her ülkedeki ve her dindeki seçkinler, insanları birbirlerinin ortak yönleriyle tanıştırmalı ve onları bir arada yaşamaya ve kardeşliğe teşvik etmelidir.

Birlik aynı zamanda İslam ülkelerindeki siyasi ve kültürel liderlerin koordineli bir şekilde yeni dünya düzeninin şartlarına hazırlanmaları’fırsat ve tehditlerle dolu yeni dünya tecrübesinde İslam ümmetinin doğru pozisyonunu kendi elleriyle ve kendi iradeleriyle belirlemeleridir; "Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Batı hükümetlerinin Batı Asya'nın siyasi ve bölgesel mühendisliği" konusundaki acı deneyiminin tekrarlanmasına izin vermeyin.

Maneviyat, dini ahlakı teşvik etmek yükseltmek anlamına gelir. Batılı fikrî kaynaklar tarafından uzun süre teşvik edilen din eksi ahlak büyüsü, dünyadaki herkesin tanık olduğu Batı'daki bu dizginsiz ahlaki düşüşün sonucudur.  Hac ibadetlerinden ihramdaki basit hayattan, hayali ayrıcalıkların reddedilmesinden,ilgili ayetlerimizden ihtiyaç sahibi yoksulları doyurun ve haccda cinsel ilişki, günah ve tartışma yok ayetlerinden, tüm ümmetin tevhid ekseni etrafına toplanmasından, Şeytan'ın taşlanmasından ve müşriklerden beraat etmekten maneviyat ve ahlakı öğrenmeliyiz. 

Hacı kardeşlerim! Bu eşsiz görevin sırlarını derin derin düşünmek ve araştırmak için Hac fırsatını değerlendirin ve onu hayatınızın geri kalanında yol erzağınız haline getirin. Zamanın bu noktasında "birlik" ve "maneviyat", emperyalizm ve Siyonizm'in düşmanlığına ve yıkımına geçmişte olduğundan daha fazla maruz kalmaktadır. Amerika ve diğer emperyalist tahakküm kutupları, Müslümanların birliğine, Müslüman milletlerin, ülkelerin ve hükümetlerin anlaşmasına ve bu milletlerin genç neslinin dindarlığına ve şeriate yönelmelerine şiddetle karşı çıkıyor ve ellerinden geldiğince bu süreci durdurmak istiyor.Hepimizin, tüm uluslarımızın ve hükümetlerimizin görevi, bu hain Amerikan ve Siyonist planına karşı durmaktır.

Allah'tan yardım isteyerek müşriklerden beraat duygunuzu kuvvetlendirin; bu özelliği yaymaktan ve yaşam ortamınızda derinleştirmekten kendinizi sorumlu tutun.

Herkese muvaffakiyetler, İranlı ve İranlı olmayan hacılar için makbul ve şükran dolu bir Hac ibadeti diler, hepinize İmam Zaman as'ın müstecab duasını arzularım.

tesnim

Yorumlar