YEMEN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: SİYONİST REJİM ULUSLARARASI BARIŞ VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATMAKTADIR

Yemen Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin dini inançları aşağılayıcı eylemlerini kınayarak, bu rejimi, uluslararası barış ve güvenliği tehlikeye atmaktan sorumlu tuttu ve aynı zamanda bu rejimin ordusunun ve yerleşimcilerin Batı Şeria köylerine yönelik saldırılarını da terör eylemleri olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 346 Tarih: 25 Haziran 2023 17:13
YEMEN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: SİYONİST REJİM ULUSLARARASI BARIŞ VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE ATMAKTADIR

Yemen Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Kur'an-ı Kerim nüshalarını yakan aşırılık yanlısı yerleşimciyi destekleyerek dini değerleri yok saymaya devam eden eylemlerini kınadı.

Yemen Dışişleri Bakanlığı, açıklamasının devamında şunları vurguladı: ‘Bu suç, dünyadaki bir buçuk milyardan fazla Müslümanın duygularının açık bir şekilde tahrikidir ve Siyonist düşmanın işgal altındaki Filistin topraklarındaki durumu bozma girişiminin bir parçasıdır.’

Ayrıca bu bakanlık yaptığı açıklamada, geçmişte Siyonist rejimin saldırı ve cinayetlerini görmezden gelen uluslararası yetkililerin, dünya barış ve güvenliğini tehlikeye atmaktan tamamen sorumlu olduklarını belirtti.

Yemen Dışişleri Bakanlığı açıklamasının devamında şu ifadelerde bulundu: ‘Siyonist düşman, ahmaklığını ve saldırılarını ancak ezici ve güce güç ile karşılık verildiğinde durduracaktır.

Yemen Dışişleri Bakanlığı, Siyonist düşmanla ilişkilerini normalleştiren Arap hükümetlerini bir kez daha doğru yola dönmeye çağırdı ve şunları söyledi: Kuran-ı Kerim nüshaları yakıldıktan ve onlara hakaret edildikten sonra normalleşme sürecini sürdürmek için bir sebep var mı?’

Ayrıca bu bakanlık, Birleşmiş Milletler’den dini inançlara ve sembollere hakareti suç sayacak uluslararası bir anlaşma taslağı hazırlanması talebini vurguladı.

Yemen Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın devamında, bu eylemlerin küresel barış ve güvenliğe yönelik açık bir tehdit olduğu belirtilerek, Güvenlik Konseyi'nden dinlere ve dini sembollere hakaretin suç sayılması ve faillerinin yargılanması yönünde karar alması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi istendi.

rasthaber

Yorumlar