SİYONİSTLER YENİLGİ ÜSTÜNE YENİLGİ ALIYOR (ANALİZ)

Filistin meselesi gözlemcileri işgalcilerin üç direniş kahramanını Cenin'de suikastle şehit düşürme girişiminin ve İHA'lara baş vurmasının çatışma sürecinde değişikliklere yol açtığına inanıyor. 

Görüntülenme: 358 Tarih: 25 Haziran 2023 05:32
SİYONİSTLER YENİLGİ ÜSTÜNE YENİLGİ ALIYOR (ANALİZ)

Yerli uzmanlar İsraillilerin Batı Şeria'ya Gazze gibi baktığını söyledi. Siyonist rejimin mülteci kamplarında özellikle kamp girişlerinde yaptıklarının askeri açıdan Gazze'ye yönelik saldırılarından pek de farklı olmadığına inanıyorlar. Bu rejimin, yalnızca askeri güçlerinin direnişin pususuna ve tuzağına düşmesi de dahil olmak üzere son birkaç gündeki olaylar nedeniyle , aynı zamanda Filistin direnişinin Cenin, Nablus'taki tepkileri ve operasyonları nedeniyle çaresiz kaldığını da düşünmektedirler Askeri saldırısını şiddetlendiren Siyonist Rejim İsrail insansız hava aracı saldırıları, terör ve ekspontane askeri saldırılar kullanmaktan başka çaresi kalmamıştır çünkü Siyonist Rejim'e göre şok ve korku havası yaratılmalıdır. Bu uzmanlar, işgalci rejimin ana savaşı Batı Şeria'ya taşımak istediğini ancak direnişin güçlendiğini ve Siyonistlerin de kayıpları nedeniyle onları savaş taktiklerini değiştirmeye zorladığını düşünüyor. Bu rejimin terör yaratmak için ses bariyerini aştığını ve direnişinin gücünün onu zorladığına şüphe olmadığı da belirtilmektedir Aslında Siyonist Rejim bu eylemleri korkusunu gizlemek için yapmıştır.

Diğer bölge ülkeleri ve Filistin meseleleri uzmanları da, Cenin'de Siyonist işgal rejimi tarafından hava kuvvetlerinin kullanılmasının, bu rejimin direnişle başa çıkamamasından kaynaklandığını belirtmektedir; Bu nedenle işgalciler, işgal ettikleri topraklardan biri olarak kabul edilen Cenin'de ve kontrolleri altındaki alanlarda ister istemez mecburen küçük düşmemek için insansız hava araçları saldırılarına başvuruyor. Cenin kampının alanı sadece 32 km ve bu kadar küçük bir kamp, bu kadar çok askeri gücün konuşlandırılmasını ve özellikle drone saldırılarının kullanılmasını gerektirmiyor ve bu, işgalci rejimin ağır kayıplar verdiğini gösteriyor. Batı Şeria'daki işlerin kontrolünü kaybettiği de çok açık. İşgalciler, direnişi yok etmek için Filistin halkı ve vatandaşları üzerinde baskı kurmak, haklarını yok etmek de dahil olmak üzere her yolu kullandılar ancak direnişle başa çıkamadılar, aksine Filistinliler yavaş yavaş kontrolü ele alıyorlar. Siyonist Rejim ise Batı Şeria'da kontrolü kaybetmiş görünüyor ve bu nedenle direnişçilerle başa çıkmak için drone saldırılarına baş vuruyor.

Bu rejimin aşırı kabinesi sadece iktidarı elinde tutmayı düşünüyor ve Netanyahu'nun konumunu korumak için her şeyi yapacak. Diğer hususların yanı sıra, sivil baskı kaldıraçlarının kullanılması ve eş zamanlı ağır askeri saldırıların yanı sıra,Netanyahu'nun mevkisini ve makamını savunmak için Siyonist yerleşimcileri asker olarak da kullanıyor. Filistin direnişiyle başa çıkmak için Siyonist Rejim İsrail'in İHA saldırılarına yönelmesi ve hava kuvvetlerini kullanması bu rejimin Filistin direnişine karşı başarısızlığını gösteriyor. Ancak Netanyahu başarısız kabinesiyle sadece konumunu ve mevkiini korumayı düşünüyor.

parstoday

Yorumlar