SİYONİST ORDU CENİN'DE REZİL OLDU (ANALİZ)

Siyonist Rejim askerleri, Cenin'de Filistin direniş güçleri karşısında gafil avlanarak, 20 günün ardından Cenin'in bombardımanı için hava kuvvetlerinden yardım isteme mecburiyetinde kaldılar. 

Görüntülenme: 403 Tarih: 22 Haziran 2023 09:14
SİYONİST ORDU CENİN'DE REZİL OLDU (ANALİZ)

Filistin direniş güçleri, Pazartesi sabahı Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kentinde Siyonist güçlerle çatıştı. Filistin İslami Cihat hareketinin askeri kolu Saraya al-Kudüs, "Direniş güçleri Siyonist rejimin ordu aracının yolunda bir bombayı patlatmayı ve etkisiz hale getirmeyi başardı" açıklamasında bulundu. Siyonist medya bu bağlamda şunları duyurdu, "Bu rejimin askerleri direniş güçlerinin pususuna düştü ve 7'si yaralandı. Bu nedenle Siyonist rejimin helikopterleri çatışma bölgesine sevk edildi." Bu, İkinci İntifada'dan 20 yıl sonra İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin şehrini hava kuvvetlerini kullanarak bombalamasına da yol açtı. Cenin'i bombalamak için hava kuvvetlerinin kullanılması, Siyonist Rejim İsrail ordusunun Filistin güçlerinin silahlı direnişine karşı zayıf kalmasından sonra gerçekleşti. Siyonist rejime ait kanal 12, konuyla ilgili olarak, "Cenin'e yönelik hava saldırısı, sahada bulunan güçlerin talebi üzerine gerçekleştirilmiş ve onlara yönelik  yoğun ateşin geldiği alan hedef alınmıştır." Aslında Siyonist Rejim İsrail ordusu, Filistinliler tarafından pusuya düşürülen güçleri tahliye etmek için hava kuvvetlerini kullanmak zorunda kaldı.

Pazartesi günü Cenin'de düzenlenen operasyon ve İsrail askerlerinin direniş güçlerinin pususuna düşmesi, Filistinli grupların tepkisine neden oldu. Hamas hareketinin siyasi büro başkan yardımcısı "Salih el-Aruri" şunu vurguladı: " İşgal rejimi herhangi bir aptallık yapmadan önce bin kez düşünmeli ve hesap yapmalıdır." Al-Aruri  şunları da söyledi: "Netanyahu'yu Mescid-i Aksa'ya herhangi bir zarar vermemesi konusunda uyardık, ateşle oynuyor ve Filistin ulusu ve kahramanca direnişi, bu şekilde çok sayıda kurban verse bile Mescid-i Aksa'yı savunmaya devam edecek. "

Filistin İslami Cihat hareketinin askeri kolu Saraya al-Kudüs, direnişçilerin operasyonunu "Ba's al-Ahrar" (Özgürlüğün Gücü) olarak adlandıran bir açıklama yaptı ve bunu direniş gruplarının destanında yeni bir sayfa olarak değerlendirdi. Düşman ordusunun aşağılandığı bir savaşın yaşandığını belirtti.Aynı zamanda bu durum İsrail medya çevreleri tarafından çokça eleştirilirken, Siyonist medya da bu rejimin askerlerinin aşağılanmasını eleştirerek gerçeklerin değişmesinden bahsetti. Filistinlilerle savaşın askeri sahnesinde yeni darbelerin indirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Operasyon sırasında, Siyonist rejim çapındaki kanalı (KAN) askeri analisti Ruei Sharon şunları yazdı: "Kötü bir duruma yakalandık; bombanın patlamasından yedi saat sonra ve İsrail ordusunun Cenin'e girmesinden 13 saat sonra, araçlar hala çatışma mahallinde askerlerimiz mahsur kalmış durumda. " 

Bu analiste göre İsrail ordusu, Siyonist uzmanlar açısından İsrail'in askeri ve güvenlik yapılanması için en kolay cephede personel taşıyıcılarıyla sekiz saattir ateş ve kurşunların ortasında kaldı. Batı Şeria'nın kuzeyinden İsrail için en kolay lokma olarak bahsedilmektedir.  Lübnan'dan, Suriye'den ya da İran'dan farklı bir şekilde bahsedilmektedir, Dolayısıyla İsrail ciddi bir sıkıntı yaşıyor. Bu Siyonist uzman " Bu da tüm operasyonel konseptimizde yapısal değişiklikler yapmamız gerektiğini gösteriyor." vurgusunda da bulundu.  Siyonist Rejim'in  Kanal 12'si askeri analisti "Nir Dafouri" de bu İbranice kanalın izleyicilerine şunları söyledi: "Bugün tanık olduğumuz şey, gözlerimizin önünde olmakta olan gerçekliğin değişmesidir. Bu pratik bir şekilde gerçekleşti. Son birkaç aydır. Sahadaki durumun kötüleştiğini açıkça görmek ve hissetmek mümkün."

parstoday

Yorumlar