İSMAİL HENİYYE'DEN FİLİSTİNLİ GRUPLARA ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Batı Şeria’daki direnişçilerden işgalcilere karşı daha çok eylem gerçekleştirmelerini istedi. 

Görüntülenme: 308 Tarih: 21 Haziran 2023 21:45
İSMAİL HENİYYE'DEN FİLİSTİNLİ GRUPLARA ÖNEMLİ ÇAĞRI

Heniyye, dün (20 Haziran Salı) akşam saatlerinde yayınladığı mesajda, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı koyarken şehit düşen direnişçiler ve aileleri başta olmak üzere Batı Şeria’da işgale karşı direnen Filistinlilerle gurur duyduğunu ifade etti.
 

İşgalcilere de seslenen Heniyye, son günlerde gerçekleştirilen direniş eylemlerinin başlangıç olduğunu ve işgalcileri daha ağır eylemlerin beklediğini söyledi.
 

Filistinli gruplar da Batı Şeria’daki Eli Yahudi Yerleşkesi yakınlarından geçen Ramallah-Nablus karayolu üzerinde dün gerçekleştirilen, 4 Yahudi yerleşimcinin hayatını kaybettiği ve biri ağır 4 yerleşimcinin de yaralandığı ateş açma eylemini kutladı.
 

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, Batı Şeria’daki direnişçilerin işgal güçlerine beklemediği yerde ve zamanda darbe vurduklarına işaret etti.
 

İslami Cihad Hareketi de eylemi kutlayarak, dünkü eylemin işgal güçlerinin cinayetlerine verilmiş doğal bir tepki olduğunu bildirdi.
 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ise işgalcilerin Filistin halkını hedef alan cinayetlerini sürdürmelerinin bedelini askerlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin kanlarıyla ödeyeceklerini belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar