HİŞAM KASIM CENİN'DEKİ DİRENİŞ EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Filistin dışındaki liderlerinden Hişam Kasım, Cenin kentinde yaşananların ve özellikle işgal güçlerine ait araçların pusuya düşürülmesinin direniş tarihinde dönüm noktası oluşturacağını belirtti. 

Görüntülenme: 349 Tarih: 20 Haziran 2023 00:35
HİŞAM KASIM CENİN'DEKİ DİRENİŞ EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Kurşunlarla ve el yapımı patlayıcılarla işgal güçlerinin saflarında kayıplara yol açan direnişin kahramanlıklarıyla övünmenin vakti olduğunu söyleyen Hişam Kasım, işgal güçlerinin yirmi yıl sonra ilk kez Cenin Kampı’ndaki evlere savaş helikopterleriyle saldırdığına dikkat çekti.
 

Hişam Kasım, işgal güçlerinin baskın sırasında savaş helikopterlerine ihtiyaç duymasının Batı Şeria’da yükselen direniş karşısında yaşadığı krizin her geçen gün daha da büyüdüğünü gösterdiğini, direniş eylemlerinin işgalcilerin cinayetlerine ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlallerine misilleme olduğunu bildirdi.
 

Filistinlilerin işgal güçlerine karşı direnişlerinin nefsi müdafaa ve işgale son verme arzusu olduğuna işaret eden Hişam Kasım, Cenin’de yaşananların ve sonrasında yaşanacakların Filistin dâhilindeki ve haricindeki direnişin sahada tek yürek olduğunu, gün geçtikçe daha da gelişeceğini ve işgal güçlerinin baskınlarının direnişin kararlılığını artıracağını gösterdiğini kaydetti.
 

Hamas lideri, işgal güçlerinin Cenin’e düzenlediği baskın sırasındaki kayıplarının işgalcilerin güvenlik politikalarının başarısız olduğunun ve Filistin direnişi karşısında aciz kaldığının delili olduğunu ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar