İMAM HAMENEİ'DEN NÜKLEER SİLAH AÇIKLAMASI

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, "İslam'a bağlı olduğumuz için nükleer silah konusuna girmek istemiyoruz." dedi. 

Görüntülenme: 313 Tarih: 11 Haziran 2023 13:50
İMAM HAMENEİ'DEN NÜKLEER SİLAH AÇIKLAMASI

Mehr Haber Ajansının haberine göre, İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, bugün Atom Enerjisi Kurumu yöneticileri, nükleer bilim insanları, nükleer sanayi uzmanlarından oluşan kalabalık bir grupla görüştü.

İslam Devrimi Lideri, Tahran'daki İmam Humeyni (ra) Hüseyniyesi’nde düzenlenen görüşme sırasında nükleer uzmanlara hitap etti.

Ayetullah Hamanei'nin yaptığı konuşmasından satır başları şöyle:

-Düşmanlar nükleer sanayinin ülkenin bilimsel ilerlemesinin anahtarı olduğunu bildiği için İran'a 20 yılı aşkındır nükleer sorun yaratıyor.

-Nükleer silah bahanesi bir yalan ve bunu biliyorlar.

-İslam'a bağlı olduğumuz için nükleer silah konusuna girmek istemiyor, aksi takdirde şimdiye kadar nükleer gelişmelerimizi durduramadıkları gibi bizi engelleyemezlerdi.

- Nükleer sanayi, ülke gücünün temel ve önemli bileşenlerinden biridir.

- Hem nükleer müzakerelere taraf devletler hem de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) çeşitli sözler verdi, ancak sözlerini yerine getirmediler.  20 yıllık nükleer mesele sürecinde elde edilen kazanımlardan biri onların vaatlerine ve sözlerine güvenmemiz gerektiğini anlamak oldu. Bu çok önemli. Boşuna inandığımız için birçok yerden darbe aldık. Bir milletin, bir ülke yetkililerinin, kime güvenip güvenmeyeceğini bilmesi ve anlaması çok önemlidir. Bunu anladık, son 20 yılda kimin güvenilir kimin güvenilmez olduğunu farkettik.

rasthaber

Yorumlar