SİYONİSTLERİN YENİ İŞGAL PLANI ORTAYA ÇIKTI

Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Salafit valisi, Pazar gecesi Siyonist rejimin bu eyaletteki Filistin topraklarını işgale yönelik yeni planını açıkladı. 

Görüntülenme: 379 Tarih: 05 Haziran 2023 14:31
SİYONİSTLERİN YENİ İŞGAL PLANI ORTAYA ÇIKTI

BM Güvenlik Konseyi'nin 2334 sayılı Kararına göre Siyonist rejimin yerleşim faaliyetleri yasa dışıdır, fakat işgalci rejim, Filistinlilerin evlerini yıkarak, Siyonist yerleşim birimleri inşa etmekle, yayılmacılığını sürdürüyor.

İranpress'in Fars Haber Ajansı'ndan naklen aktarılan habere göre Abdullah Kamil, "İşgalci rejimin yetkilileri, bu rejimin sözde "Yüksek Planlama Konseyi" aracılığıyla El-Zaviye, Deyr Balut, Rafat ve Selfit'in batısında Meshe, Kalkiliya vilayetindeki Seniria'yı ele işgal etmek niyetindedir" dedi.

Siyonistler, bu toprakları ele geçirdikten sonra, kullanımlarını değiştirerek sanayi ve turizm bölgelerine dönüştürmeyi ve bir kısmını yerleşim yerlerinin inşasına tahsis etmeyi planlıyorlar.

İsrail rejiminin eylemleri, BM Güvenlik Konseyi'nin 20 Şubat 2023 tarihinde Siyonist rejimin işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşimleri genişletme planını kınayan resmi bir bildiri yayınladığı halde gerçekleşiyor. 

parstoday

Yorumlar