IRKÇI İSRAİL ŞİMDİ DE FİLİSTİN EĞİTİMİNİ ZEHİRLİYOR

Kudüs’teki Milli ve Sivil Çalışma Heyeti üyesi Ahmed Es-Safedi, Filistin eğitiminin Kudüslülerin milli değerlerini hedef alan hummalı bir İsraillileştirme girişimiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 381 Tarih: 03 Haziran 2023 09:45
IRKÇI İSRAİL ŞİMDİ DE FİLİSTİN EĞİTİMİNİ ZEHİRLİYOR

Es-Safedi, konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamasında, Siyonist işgal rejiminin Kudüs’teki okullarda Arapça yerine İbranice eğitimi dayattığını ve Siyonistlerin hedefleri doğrultusunda öğrencileri eğitim programlarıyla zehirlediğini ifade etti.
 

Okullarda eğitim programlarının zorla uygulanmasını sağlamak için işgal rejimi güvenlik birimlerinin de konuya müdahalede bulunduğuna dikkat çeken Es-Safedi, hâlihazırda Kudüs’teki eğitimin İsraillileştirilmesinin önündeki tek engelin veliler olduğunu bildirdi.
 

Filistin eğitimine yönelik baskılar kapsamında geçtiğimiz günlerde işgal altındaki topraklardaki Filistin okullarına ve öğretmenlere yönelik gözetimin artırılmasını öngören iki yasa teklifi işgal rejimi parlamentosu Knesset’te ilk oylamadan geçti.
 

İşgal rejiminin çıkarmak istediği yeni yasaların iç istihbarat birimi Şabak’ın Filistinli öğretmenleri takip etmesini ve öğretmenlerin aykırı faaliyetlerde bulundukları iddiasıyla görevden alınmalarını kolaylaştırdığı kaydedildi.
 

Yahudileştirmeye Karşı Kudüs Heyeti Başkanı Nasır El-Hedmi de daha önce yaptığı açıklamada, Kudüs’te eğitimin Yahudileştirilmesi girişimine karşı Filistin eğitim müfredatının korunması çağrısında bulunmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar