HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE SEÇİM ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, Filistin Yönetimi’ne Filistin halkının isteğine kulak vererek en kısa sürede parlamento ve başkanlık seçimlerini yapması çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 350 Tarih: 27 Mayıs 2023 01:24
HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS YÖNETİMİNE SEÇİM ÇAĞRISI

Ebu Kuveyk, dün akşam (26 Mayıs Cuma) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Batı Şeria üniversitelerindeki öğrenci konseyleri seçimlerinde alınan sonuçların rekabetin daha çok Hamas ve Fetih arasında olduğunu gösterdiğine işaret etti.
 

Her iki grubun aldığı oylar arasındaki farkların çok büyük olmadığına ve bunun da Filistin sahasında kimsenin diğerini yok sayamayacağını gösterdiğine değinen Ebu Kuveyk, Filistinli gruplar arasındaki ilişkinin siyasi ortaklık, karşılıklı saygı ve Filistin halkına hizmette temiz rekabet esası üzerine kurulması gerektiğini kaydetti.
 

Ebu Kuveyk, Filistinli gruplar arasındaki ilişkilerde nefret dilinin terk edilmesi ve fitneye yol açanlara kapı açılmaması gerektiğine de dikkat çekti.
 

İşgal rejimini tanıma üzerine kurulu müzakere politikasının öğrencilerin bilincinde tamamen çöktüğünü bildiren Ebu Kuveyk, Fetih’e bağlı öğrenci gruplarının bile üniversitelerdeki seçimlerde söz konusu politikayı savunmaktan kaçındıklarını söyledi.
 

Hamas lideri, asılsız haberlerle halkı kışkırtanların yaptıklarından hiçbir yarar elde edemeyeceklerini, Filistin halkını ve özellikler de kültürlü öğrencileri aldatamayacaklarını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar