GENERAL İSMAİL KAANİ'DEN FİLİSTİN DİRENİŞİNE DESTEK AÇIKLAMASI

İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kani, "İsrail'in tamamen yok edilmesi için hepimiz direniş cephesinin yanındayız" dedi ve şunları söyledi: ‘Bugün, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin liderliği sayesinde Yüce İmam’ın (r.a) arzusu gerçekleşmiş ve İslam askerlerinin seferberliği oluşmuştur. 

Görüntülenme: 470 Tarih: 13 Mayıs 2023 06:45
GENERAL İSMAİL KAANİ'DEN FİLİSTİN DİRENİŞİNE DESTEK AÇIKLAMASI

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kani, Fatimiyyun Ordusunun kuruluşunun 10. Yıldönümüyle eş zamanlı olarak İmam Hamanei’nin eserlerini koruma ve yayınlama dairesi tarafından Meşhed’de düzenlenen İslam İnkılabı Rehberi’nin “Hatun ve Kahramanlar” Kitabına yazdığı takdir önsözünün sergilendiği 14. “Direniş ve Cihad Edebiyatını” koruma merasiminde şunları söyledi: ‘İmam Sadık'ın (a.s) şehadet yıl dönümü arifesinde, Direniş Cephesi ve Fatımiyyun'un üst düzey şehitlerini ve önde gelen komutanlarından Ebu Hamid'i anmak ve İslam İnkılabı Rehberi’nin Afganistan halkına ve şehitlerine verdiği değeri gösteren takdir önsözünü sergilemek için İmam Rıza’nın (a.s) şehrinde toplandık.

Ebu Hamid, yüksek rütbeli şehitlerin sancaktarıdır. İmam Hamanei’nin bulunduğu övgülerle, direniş cephesi ve Fatimiyyun, kapsamlı bir eksen haline gelmiştir ve dünyanın her yerinde birbirine bağlı üsleri ve direniş noktaları vardır.

Bu cephede pek çok ortak noktası olan değerli ve onurlu insanlar var. Onların temel ortak noktası savunmadır.

Fatimiyyun kahramanlarının yaptığı işlerin öne çıkan tarafları vardır. Kur’an’ı Kerimin mücahitleri ve muhacirleri anlatan ayetleri dikkate alındığında, Fatimiyyun şehitleri iki kat üstün özelliklere sahiptir. Çünkü onlar hem muhacirdir hem de mücahittir.

Direniş cephesi geniş bir eksen haline geldi

General Kani sözlerine şöyle devam etti: ‘Direniş cephesi bugün bir çekirdek ve fidandan, dünyadaki farklı kaynakları ve direniş noktalarını birbirine bağlayan geniş bir eksene dönüşmüştür. Bu cephede pek çok ortak noktayı paylaşan ama asıl ortak noktası İslam'ın ve Müslümanların namusunu savunmak olan fedakâr, bilgili ve değerli insanlar vardır ve kendilerini ve başkalarını savunmaktadır.

Mücahitlerin ve muhacirlerin durumunu açıklayan Kur’an ayetine göre, Fatimiyyun kahramanlarının yaptığı işin değeri, başkalarının yaptıkları işlere kıyasla öne çıkan özelliklere sahiptir. Çünkü Fatimiyun şehitleri hem mücahittir hem de muhacir. Afganistan'da İslam'ı savunan Ebu Hamid gibi biri yetişmiş ve coğrafyanın başka bir noktasında varlığına ihtiyaç duyulduğunu ve Müslüman halkı savunmak zorunda olduğunu hissedince, bir avuç mücahitle birlikte Fatimiyyun hareketini oluşturmuştur. Ama direnişin ilk ferdi olan Hz. Fatıma Zehra’nın (s.a) isminin bereketiyle Fatimiyyun hareketinin yaptığı işler de bereketlenmiş ve on binlerce genç bu harekete katılmış ve Amerika'nın saldırdığı insanları onurlu bir şekilde savunmaya hazır olduklarını açıklamış ve onurlu yaşam kültürünü o coğrafyaya aktarmışlardır.’

Fatımiyyun’un oluşumunda bazı değerler gizlidir

General İsmail Kani sözlerine şöyle devam etti: ‘Ebu Hamid'i onurlandırmak, Afganistan halkını ve şehitlerini, özellikle de Fatimiyun şehitlerini onurlandırmak demektir ama bu şehitlerin baş tacı Ebu Hamid'dir.

Fatimiyyun Ordusunun oluşumunda bazı değerler gizlidir. Bugünlerde herkesin çok güzel tekrarladığı, Kur’an’ın kelamı ve Allah’ın Peygamber’e emri olan ama üzerini toz kaplayan direniş kelimesi, inkılabın zaferi, İmam Humeyni (r.a) ve İmam Hamanei’nin rehberliğinde şeffaf hale gelmiştir ve bugün sadece dostlar değil, inkılap düşmanları da direnişin her savaşta belirleyici olduğunu ikrar etmektedir. Bugün çeşitli cephelerimizdeki çeşitli siyasi ve askeri yetkililer, savaş alanında galip gelenin direnenler olduğunu kabul ediyorlar. Bu söz, önceden daha çok tesisi ve silahı olanın galip geldiğini söyleyenler tarafından söyleniyor.’

İslam askerlerinin küresel seferberliği oluşturuldu

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı sözlerine şöyle devam etti: ‘Direniş kelimesinin şeffaf hale gelmesiyle birlikte, İmam Humeyni’nin (r.a) emrettiği ve arzuladığı ve “Eğer İslam askerlerinin küresel seferberliği oluşturulsa, hiç kimse Resulullah’ın (s.a.a) manevi evlatlarına karşı bu kadar cüretkâr olabilir mi?” dediği büyük bir İslami iş gerçekleşmiştir.

Bugün İmam Hamanei’nin rehberliği sayesinde, Yüce İmam’ın (r.a) bu hayali gerçek olmuş ve İslam askerlerinin küresel seferberliği oluşmuştur.

Şu anda Siyonist rejim Filistin’de suç ve cinayet işliyor ama Lübnan’da direniş lideri diyor ki: “Eğer Kudüs’e saldırırsanız karşınızda bizi bulursunuz.” Daha Lübnan’daki ses kesilmeden Yemen’den “Biz de varız” sesi geliyor ve aynı şekilde diğer ülkelerden Filistin’i destekleyen sesler yükseliyor.’

Filistinli kahraman gençler Batı Şeria'da her gün 30 operasyon düzenliyor

General Kani şunları söyledi: ‘Filistinli kahraman gençler bazı günlerde Batı Şeria'da 30'dan fazla operasyon gerçekleştiriyor. Bunlar direniş cephesinin ve İslam dünyasının seferberliğinin ürünleridir.

Filistin gençliğini desteklemek için bu güçlü kahraman cepheyi elimizden geldiğince hem eylemde hem de sözde destekliyor ve Siyonist rejimin tamamen yıkılması için birlikte çalışıyoruz.

Şehit Ebu Hamid, bu iftihar dolu yol devam ettiği takdirde doğru bir şekilde anılmış olur. Ebu Hamid’in ailesi, bir eşin cephe arkadaşı olabildiğini kanıtlamıştır ve bu hanım, bu kahramanlarla birlikte adım adım fedakârlıkta bulunmuştur.

Geçmişten bu yana Afganistan halkı saygı ve onurla anılıyor. Allah-u Teâla’dan bu insanlara kendi ülkelerini kurmaları için yardım etmesini niyaz ediyorum.’

İslam İnkılabı Rehberi’nin Yorumunun Metninin Açıklanması

Törenin sonunda, İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin “Hatun ve Kahramanlar” kitabına yazdığı takdir önsözü sergiendi ve kitabın yazarı Meryem Kurbanzade ve Ümmül Benin Hüseyni’ye İmam Hamanei’nin imzaladığı Kuran-ı Kerim, yüzük ve çefiye ve altın hediye edildi.

Ayrıca Ümmü’l Benin Hüseyni’nin çocukları ve Meryem Kurbanzade’nin eşine de Kur’an hediye edildi.

Öte yandan, İmam Rıza’nın (a.s) türbesinden müteberik olan iki hediye de Meryem Kurbani’ye hediye edildi ve Fatımiyyun şehitlerinin tüm ailelerine İslam İnkılabı Rehberi’nin temsilcileri tarafından hediyeler verildi ve onlar adına 4 şehit ailesi onurlandırıldı.

rasthaber

Yorumlar