SİYONİST REJİM ATEŞKES İÇİN ARACILARI DEVREYE SOKTU

Dünden bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik vahşi saldırıların başlatıcısı olan Siyonist rejim, ateşkes için yalvardı ve bu konuda aracı taraflardan yardım istedi. 

Görüntülenme: 595 Tarih: 12 Mayıs 2023 18:43
SİYONİST REJİM ATEŞKES İÇİN ARACILARI DEVREYE SOKTU

Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler, arabulucu taraflar olarak, işgalcilerin Gazze Şeridi’ndeki saldırganlığını araştırmak için Hamas hareketinin lideri İsmail Haniye ile temasa geçti.
Haniye, direniş gruplarının birliğini ve işgalcilerin herhangi bir saldırısına karşı tam hazır olduklarını vurguladı.
Siyonist rejimin Kanal 13'ü İsrail'in ateşkese uymaya hazır olduğunu iddia etti. Siyonist rejimin süregelen saldırganlığına direniş gruplarının çarpıcı ve şaşırtıcı tepkisi, işgal güçlerini, direniş gruplarına yalvarmak için arabulucu taraflara ateşkes istemeye yöneltti. Aralarında Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler'in de bulunduğu arabulucu taraflar arasında ateşkes için kapsamlı müzakereler sürüyor.
Haber kaynaklarına göre, çatışmaların durdurulması ve topyekun bir çatışmaya dönüşmemesi için taraflara yoğun arabuluculuk çağrıları yapılıyor. Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler bu taraflar arasında yer alıyor.
Hamas Sözcüsü Hazem Kasım: "Birleşik Direniş Operasyonları Odası'nın tepkisi birleşik ve koordinelidir" dedi.
Hamas hareketinin sözcüsü Hazem Kasım: "Ortak direniş hareket odasının tepkisi, tüm direniş grupları arasında birleşik ve koordineli ve ortak saha önlemleri çerçevesinde" dedi.
Filistin Halk Cephesi: İşgalcilerin hayalleri, direniş gruplarının birleşik tepkisiyle yerle bir oldu
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: Gazze'deki direniş gruplarının bütünleşik tepkisi, işgalcilerin direniş cephesini ve unsurlarının birliğini parçalama yanılsamasını yok etti.

tesnim

Yorumlar