İZZET ER-REŞAK'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro üyesi İzzet Er-Reşak, İsrail işgal güçlerinin bugün sabah Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus şehrinde gerçekleştirdikleri katliamla ilgili açıklamasında, işgal rejiminin suikast ve katliam politikasını sürdürmesinin onun terörist yapısını ve kanlı projelerini açığa çıkardığını dile getirdi.  

Görüntülenme: 537 Tarih: 05 Mayıs 2023 10:24
İZZET ER-REŞAK'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Er-Reşak, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, işgal güçlerinin Filistin halkının seçkin evlatlarını gün ortasında ve soğukkanlılıkla öldürme politikalarının karşılıksız kalmayacağını, onların bu uygulamalarına Filistin direnişinin de feda eylemlerini artırmak suretiyle karşılık vereceğini ifade etti. 

Er-Reşak, Nablus'un bir ateş dağı olduğunu, Filistin'in bütün şehirlerinin ve beldelerinin de onunla birlikte olduğunu, işgale karşı sürdürülen mücadelenin de bir ışığı olmaya devam edeceğini vurguladı. 

Er-Reşak açıklamasında Filistin'in içindeki ve dışındaki tüm direniş güçlerini işgal rejiminin saldırganlığına karşı tavır almaya ve gereken cevabı vermeye davet etti. 

İşgal güçlerinin bugün sabah Eski Nablus'a düzenledikleri baskında yaklaşık bir ay önce El-Ağvar bölgesinde işgal rejiminin gerilla çetelerine mensup üç kadının öldürüldüğü eylemden sorumlu tutulan ve Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'nın mücahitlerinden Hasan Katnani, Muaz El-Mısri ve İbrahim Cibr şehit edilmişti. Baskın yüzünden çıkan çatışmalarda ahaliden de 14 kişi yaralanırken 153 kişi atılan gaz bombalarından zarar görmüştü.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar