HİZBULLAH HIDIR ADNAN'IN ŞEHİT OLMASININ ARDINDAN BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

Lübnan Hizbullah Hareketi, 86 gün süren açlık grevinin ardından şehit olan Filistinli tutsak Hıdır Adnan'ın şehit olmasının ardından Filistin direnişinin Siyonist rejimin bu suçuna karşılık verme kararlarına destek verdi. 

Görüntülenme: 535 Tarih: 02 Mayıs 2023 13:48
HİZBULLAH HIDIR ADNAN'IN ŞEHİT OLMASININ ARDINDAN BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

44 yaşındaki Hıdır Adnan işgal güçleri tarafından keyfi olarak tutuklanmasını protesto etmek için açlık grevinde olan Filistin İslami Cihat hareketinin bir üyesiydi ve sağlık durumu kötüleşmesine ve bu konuda işgalci rejime uyarıda bulunulmasına rağmen işgalci rejim bu durumu dikkate almadı.

Hıdır Adnan’ın Siyonist rejimin keyfi tutuklamalarını protesto etmek için işgal rejimi hapishanelerinde başladığı açlık grevinin 86. gününde şehit olmasının ardından, İslami Cihat hareketi başta olmak üzere Filistin direniş hareketleri ve çeşitli heyet ve kuruluşlar, Hıdır Adnan'ın şehadetini kutlayarak taziyelerini dile getirdiler.

Lübnan Hizbullah Hareketi de Hıdır Adnan’ın şehadetinin ardından yayınladığı bildiride şu açıklamalarda bulundu: ‘Şeyh Adnan'ın şehit edilmesi, düşman İsrail hapishanelerindeki Filistinli ve Arap tutsakların faciasının büyüklüğünü ve istismarın ve terörizmin en ağır biçimlerine maruz kaldıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Hizbullah, uluslararası ve insani yardım kuruluşlarını işgalcilerin Siyonist rejimin hapishanelerindeki suçlarını ifşa etmeye davet etmekte, bu şehidin ailesine başsağlığı dilemekte ve Filistin'deki direniş hareketinin bu işgalcilere cevap verme konusunda attığı tüm adımlara desteğini ilan etmektedir.’

Açlık grevin 86. gününde bugün şehit olan Hıdır Adnan, geçtiğimiz hafta fiziksel durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldı. Ancak Siyonist rejim, hiçbir avukatın, doktorun veya yasal tarafın kendisiyle temasa geçmesine ve sağlık durumu hakkında bilgi vermesine izin vermedi.

rasthaber

Yorumlar