SİYONİST ORDU SAVAŞA HAZIRLANIYOR (ANALİZ)

İslami direniş hareketi Hamas'ın askeri gücünün artmasına atıfta bulunan Siyonist bir medya, İsrail'in Ramazan ayının ardından tehlikeli bir döneme hazırlandığını duyurdu. 

Görüntülenme: 495 Tarih: 25 Nisan 2023 18:35
SİYONİST ORDU SAVAŞA HAZIRLANIYOR (ANALİZ)

Siyonist rejimin televizyonun Kanal 12'si, İsrail'in Ramazan ayının ardından zorlu ve tehlikeli bir döneme hazırlandığını duyurdu. Bu Siyonist medyanın haberine göre Hamas, 2 hafta önce 2 dakikada 38 roket atılması olayında olduğu gibi Lübnan'daki operasyonel gücünü güçlendiriyor.
Siyonist rejimin Kanal 12'si, Ramazan ayının ardından Gazze Şeridi'ndeki Hamas hareketinin lideri Yahya El Sinvar'ın çoklu cephe stratejisini güçlü bir şekilde güçlendireceğini ve bu konunun oyunun kurallarını değiştireceğini vurguladı.
Bu Siyonist Kanal, "İsrail, patlayıcı varilleri tutuşturabilecek karmaşık ve tehlikeli bir döneme hazırlanıyor. İsrail'de el-Sinvar'ın son konuşması derinlemesine analiz edildi ve oyunun kurallarının değiştiği ve sahaların birliği (stratejisinin) (direniş güçleri arasında birlik) artık sadece bir slogan olmadığı izlenimi oluşturuldu." ifadesini duyurdu.
Geçtiğimiz günlerde Siyonist rejimin kabine bakanlarından ve işgalci rejimin (Şabak) istihbarat ve iç güvenlik örgütünün eski başkanı "Avi Dikhter" Siyonist rejimin Kanal 12'ye verdiği röportajda,
Yahya El Sinvar'ın İsrail rejiminin gerçekleştirebileceği terör operasyonunun hedeflerinden biri olduğunu açıkladı.
Siyonist General İshak Brick, Facebook sayfasında şunları yazdı: "İsrail 1948'den beri görmediği bir savaşın eşiğinde ve ordu yaklaşan savaşa hazırlıksızdır. Darbe ölümcül olacak.
Son yirmi yılda 5 genelkurmay başkanının komutasındaki İsrail ordusu kırmızı çizginin altına düşmüş ve birden fazla cephede savaşmaya hazır değildir ve ordu eşi benzeri görülmemiş bir boşluğa ve tehlikeli koşullara tanık olmaktadır."
Al-Arabi al-Cedid, son zamanlarda İsrail çevrelerinde, son dönemdeki tehlikeli gelişmeler nedeniyle sınırlı bir askeri saldırıya veya düşmanlarına karşı önleyici bir savaşa hazırlanma gereği konusunda bir artış olduğunu belirtti.
İsrail'deki bu tür bir yaklaşım, son gelişmelerin, özellikle Güney Lübnan, Gazze Şeridi ve Suriye Golan'ı da dahil olmak üzere İsrail'e yönelik çeşitli cephelerden yapılan roket saldırılarının gölgesinde vurgulanmıştır. İsrail'i endişelendiren, kendisine karşı çatışma alanlarının birleşmesi ve son saldırılar, ister Gazze'de ister Kudüs'te ister Batı Şeria'da olsun, güvenlik durumunun tırmanması durumunda meydana gelebilecek çok taraflı savaşın küçük bir örneğiydi.
Durumun tehlikesi ve karmaşıklığı, İsrailli analistleri mevcut durumu 1967'deki Altı Gün Savaşı öncesi durumla karşılaştırmaya yöneltti; İsrail'in ekonomik durgunluk nedeniyle ciddi bir ekonomik krizden muzdarip olduğu ve bu sorunun bir protesto dalgasına ve çok sayıda işgal altındaki toprakların yerinden edilmesine yol açtığı yerdir.

tesnim

Yorumlar