EMİR ABDULLAHİYAN HAMAS LİDERİ İSMAİL HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Hamas hareketinin siyasi büro başkanıyla yaptığı telefon görüşmesinde, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin milleti ve direnişine verdiği desteğin devam etmesini vurguladı. 

Görüntülenme: 354 Tarih: 24 Nisan 2023 13:25
EMİR ABDULLAHİYAN HAMAS LİDERİ İSMAİL HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre bu görüşmede  Emir Abdullahiyan, Ramazan bayramında İslam İnkılabı Rehberinin konuşmasının bir bölümünü Filistin meselesine ayırdığına işaretle İran İslam Cumhuriyeti'nin  Filistin milleti ve direnişine manevi ve siyasi desteğinin devam etmesini vurguladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniye, İran hükümeti ve halkının Ramazan Bayramı'nı kutlarken, İslam İnkılabı Rehberi ve İran Cumhurbaşkanı'na da sıcak selamlarını iletti.

Hamas  siyasi büro başkanı, Filistinli grupların ve halkın işgal altındaki Kudüs rejiminin saldırılarına direnmeye devam etme kararlılığını vurguladı.

Heniye ayrıca İran İslam Cumhuriyeti ile Suudi Arabistan arasında imzalanan son anlaşmayı da memnuniyetle karşılayarak, bu anlaşmayı iki ülkenin ve tüm bölgenin çıkarına olarak nitelendirerek "Elbette Siyonist rejim bu anlaşmadan memnun değil." diye ekledi.

parstoday

Yorumlar