KAZIM SIDDIKİ: ABD SİYONİST REJİMİN İÇ KRİZLERİNİ ÇÖZMEDE ACİZDİR

Tahran'daki Cuma namazı hatibi Amerika, Siyonist rejimle bütün bağları ile bu rejimin krizini çözemediğini ve bu da Amerika'nın acizliğini gösterdiğini ifade etti. 

Görüntülenme: 382 Tarih: 21 Nisan 2023 08:34
KAZIM SIDDIKİ: ABD SİYONİST REJİMİN İÇ KRİZLERİNİ ÇÖZMEDE ACİZDİR

Huccetulislam Kazım Sıddıki Siyonistlerin dış politikada Amerika'nın keskin boynuzu olduğunu belirterek, “Bu rejim birkaç yüz bin kişinin gösterilerine tanık olarak en kritik durumunu yaşıyor.”diye kaydetti.

Tahran Cuma hatibi şunları da ekledi:

Direniş cephesinin iktidarı öyle bir seviyeye gelmiştir ki silahlanmış Batı Şeria bölgesinde Siyonistlere karşı her gün askeri operasyonlar yapılmakta ve Siyonistlerin ileri gelenleri ömürlerinin 80 yıla varmayacağını itiraf ediyorlar.

Huccetulislam Sıddiki Amerika'nın sınırları dışındaki hegemonyasının her geçen gün çökmekte olduğunu ve gücünün zayıfladığını belirterek “Bir zamanlar Latin Amerika Amerika'nın arka bahçesi sayılırdı ama şu anki durumda bu bölgeden seçilen cumhurbaşkanları küresel istikbara karşı çıkanlardır.”

Tahran Cuma hatibi şunları da ekledi:

Bir zamanlar Amerika kendisini bir muhtar gibi tüm ülkelerin kaderine dahil görüyordu ve üçüncü dünya ülkeleri onun kontrolü altındaydı ancak bugün kendi topraklarında iki kutuplu bir duruma yakalanmış ve güvensizlik yaşıyor ve Amerikan hükümetleri birbiri ardına zayıflıyor.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları, inkılabı durdurabileceğini düşündüğü için belirlenen hedeflere ulaşamadı ama bugün İran, bölgenin ve dünyanın kaderinde rol oynayan ülkeler arasında yer alıyor.

parstoday

Yorumlar