AZERBAYCAN İLE SİYONİST İSRAİL'İN ARASINDAN SU SIZMIYOR

Siyonist rejim Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey bir yetkilisi, bu rejim ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasındaki iyi ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu rejimin şirketlerinin Karabağ'ın yeniden inşasına katıldığını açıkladı. 

Görüntülenme: 419 Tarih: 19 Nisan 2023 22:45
AZERBAYCAN İLE SİYONİST İSRAİL'İN ARASINDAN SU SIZMIYOR

Siyonist rejimin Dışişleri Bakan Yardımcısı Simona Halperin, Bakü ziyareti sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti’nin devlet medyasına röportaj verdi.

Siyonist rejim Dışişleri Bakanı Eli Cohen başkanlığındaki Siyonist rejim heyetinin Bakü'yü ziyaretinde üst düzey bir Tel Aviv yetkilisi, Karabağ bölgesinin yeniden inşasında işgalci İsrail şirketlerinin parmağı olduğunu iddia etti.

Azerbaycan Cumhuriyeti Trend Haber Ajansı, Siyonist rejim Dışişleri Bakan Yardımcısı Simona Halperin ile özel bir röportaj yaptığını açıkladı.

Siyonist rejim Dışişleri Bakanlığı'nın bu üst düzey yetkilisi bu röportajda, Tel Aviv ve Bakü'nün ticari ve turizm ilişkilerindeki mevcut seviyeyi ikiye katlamayı planladığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Eli Cohen başkanlığındaki Siyonist rejim heyetinin Bakü'ye yaptığı ziyarete değinen Simona Halperin, kalabalık bir heyetle Azerbaycan Cumhuriyeti'ni ziyaret ettiğini açıkladı.

Eli Cohen'e bu ziyarette eşlik eden Simona Halperin şunları söyledi: ‘Dışişleri Bakanına 16 heyeti üyesi ve 10 farklı devlet kurumu ve bakanlık eşlik ediyor. Bu ziyaretin temel amacı İsrail ile Azerbaycan arasındaki ekonomik işbirliğini genişletmektir. Çeşitli işbirliği anlaşmaları imzalayacağız. Sağlıktan siber güvenliğe, inovasyondan çevreye ve eğitime kadar çeşitli alanlarda iş birliğini teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bu gerçekten önemli bir ziyaret.

Tel Aviv ve Bakü kesinlikle enerji konusunu görüşecekler, çünkü bu konu Azerbaycan Cumhuriyeti ve Siyonist rejim için çok önemli ve Tel Aviv alternatif enerjilere doğru ilerlemek istiyor.

İsrail şirketleri, Karabağ bölgesinin yeniden inşasında enerjiden su yönetimi ve tarım gibi diğer ilgili sektörlere kadar uzmanlaşmış alanlarda faaliyet göstermektedir.’

Bu Siyonist yetkili, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin işgal altındaki Filistin'de büyükelçilik kurmasını takdir ederek, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde İsrailli turistlerin olduğuna değindi ve şunları söyledi: ‘30 yıllık diplomatik ilişkilerimizin ardından İsrail'de bir Azerbaycan büyükelçimiz olduğu için heyecanlı ve mutluyuz. İsrail'de Azerbaycan büyükelçiliğinin açılmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Hedefimiz ekonomik ve turizm ilişkilerini ikiye katlamak. Şu anda İsrail'den yaklaşık 50 bin turistimiz var ve hedefimiz bunu en azından ikiye katlamak, çünkü büyük bir potansiyel görüyoruz.’

Siyonist rejimin Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Bakü ziyareti kapsamında Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Mikail Cabbarov ile görüştü.

Bu görüşmenin ardından Azerbaycan Cumhuriyeti'ni Siyonist rejimin stratejik ortağı olarak nitelendiren Cohen, bu ziyareti Tel Aviv ile Bakü arasındaki güvenlik, ekonomi, enerji ve turizm alanlarındaki ilişkileri güçlendirmek amacıyla yaptığını sözlerine ekledi. 

rasthaber

Yorumlar