ŞEYH NAİM KASIM'DAN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ AÇIKLAMASI

Beyrut'taki İran Büyükelçiliğinin Siyasi Toplantısı sırasında Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, Dünya Kudüs Günü münasebetiyle, İran İslam Cumhuriyeti'nin her zaman direnişe destek olan bir öncü olduğunu ve Kudüs’ün tüm bölgeyi baskı ve kibirden kurtarmanın anahtarı olduğunu ilan etti. 

Görüntülenme: 490 Tarih: 17 Nisan 2023 00:24
ŞEYH NAİM KASIM'DAN DÜNYA KUDÜS GÜNÜ AÇIKLAMASI

Lübnan'daki İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği, üst düzey yetkililerin katılımıyla Dünya Kudüs Günü münasebetiyle bir toplantı düzenledi.
Toplantıya Necip Mikati, geçici Başbakan ve Lübnan Parlamentosu Başkanı Nebih Beri ile birlikte bir dizi diğer parlamenterle birlikte katıldı. Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım da dahil olmak üzere Hizbullah yetkilileri ve temsilcileri, Hizbullah genelinde de katılımcılar arasındaydı.
Törene bazı Filistin figürlerinin yanı sıra Direniş Birliği başkanı Şeyh Maher Hammud da katıldı.
İran'ın Beyrut Büyükelçisi Beyrut'ta toplantıda bir konuşma sırasında, "Bu değerli günler ve geceler, Kudüs kokusuna ve adına sahiptir ve Eyyamullah'da olduğumuzu hissediyoruz ve şimdi tüm Filistin'i kurtarma hedefimizin gerçekleşmesine yakınız." dedi.
Amani şöyle devam etti: "Törende bizi kutlayan Filistinli ve Lübnanlı militanların bu büyük ve kutsanmış varlığı, bu büyükelçiliğin aslında onların büyükelçiliği olduğunu gösteriyor; hepimiz Filistin Günü ve Dünya Kudüs Günü'nü kutluyoruz."
İran Lübnan Büyükelçi şunları söyledi: "Bu siyasi toplantıda şu anki Filistin sahnesine yaklaşmayı planlıyoruz; çünkü bölgedeki tüm mevcut gelişmeler Filistin'in fuarı idealinin yararınadır ve ortak hedefimize hizmet etmek için bu gelişmelerden nasıl yararlanabileceğimizi, yani Filistin halkının gasp edilen haklarının yeniden ele geçirilmesi ve muzaffer bir şekilde kendi topraklarına geri döneceklerini bilmemiz gerekir."
Şeyh Naim Kasım da tören sırasında, "Kudüs, tüm bölgenin kötülük ve kibirden özgürlüğünün ve kurtuluşunun anahtarıdır. Kudüs Günü, ilerlemeyi değerlendirmek ve Filistin davasına hizmet etmenin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için ve Siyonist işgal rejimini yok etmek için 44 yıllık stratejik başarılardan sonra yıllık bir istasyon oldu." dedi.
"Bugünün direnişi her zamankinden daha güçlüdür ve caydırıcılık denklemleri uygulayabilen dirençtir. Hedeflerimizi savunmak ve işgal rejimiyle yüzleşmek için hiçbir sınırımız yoktur. İran İslam Cumhuriyeti her zaman direnişi desteklemede öncü olmuştur." dedi.
Hizbullah Başkan Yardımcısı, direniş yolunun, Filistin'in pusulası olan bölgede geniş bir menzil haline geldiğini ve İran İslam Cumhuriyeti tarafından eksene liderlik ettiğini vurguladı.

tesnim

Yorumlar