BATMAN HALKI DÜNYA KUDÜS GÜNÜ'NDE MEYDANLARDAYDI (VİDEO)

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü tarafından "Dünya Kudüs Günü" dolayısıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenlendi. Mescid-i Aksa saldırılarının protesto edildiği açıklamada, Siyonist işgal rejimi tel'in edildi. 

Görüntülenme: 945 Tarih: 15 Nisan 2023 09:31
BATMAN HALKI DÜNYA KUDÜS GÜNÜ'NDE MEYDANLARDAYDI (VİDEO)

Gülistan Caddesi'nde saat 13.30'da "Kudüs'ü birlikte alacağız" temasıyla yapılan basın açıklamasına; Batman milletvekili adayı, HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, alimler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları ile aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce kişi katıldı.

Basın açıklamasında Filistin bayrakları açan kalabalık, işgal rejimine tepkilerini gösteren pankartlar taşıdı.

Basın açıklaması sırasında sık sık tekbir getiren öfkeli kalabalık, Mescid-i Aksa'ya ve ibadet eden Müslümanlara saldırılarda bulunan Siyonist işgal rejimine yönelik lanet sloganları attı.
Halid Coşkun'un sunuculuğunu yaptığı basın açıklamasından önce Kürtçe bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Filistin'de bir asırdır Müslümanlara yönelik her türlü zulmün devam ettiğini belirtti.
Kudüs'te işgalin her geçen gün genişlediğine dikkat çeken Şimşek, "Bugün biz Kudüs'e, Mescid-i Aksa'ya, Filistin'e baktığımız zaman bu 100 yıldır orada bire zulüm var. İşgal var orada ve o işgal gün be gün artmaktadır. Her Ramazan ayında ve her zaman bu feryat, bu çile, bu acı Kudüs'ten, Mescid-i Aksa'dan yükselmektedir. Bacılarımız Mescid-i Aksa'nın müdafaası için şehit olmaktadırlar. Yerlerde sürüklenmekte, iffetleri kirletilmektedir. Kardeşlerimizi, gençlerimiz, çocuklarımız, yaşlılarımız Kudüs için, Kudüs davası için şehit edilmektedirler. Her gün bu hal, bu zulüm devam etmektedir." dedi.

Çocukları ve halkı Mescid-i Aksa şuuruyla donatmak gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Biz Mescid-i Aksa'yı kendi gerçek meselemiz, evimizin meselesi olarak görmeliyiz. Biz orada yapılan zulmü kendimize yapılmış gibi algılamalıyız. Mescid-i Aksa'nın şuuruyla, o bilinçle donanmalı ve bu bilincin tüm Müslümanlar arasında yaygınlaşmasına çalışmalıyız. Çocuklarımızı, halkımızı bu şuurla yetiştirmeliyiz. Somut adımlar atmalıyız. Filistin'deki mücahitlere destek olmalıyız." ifadelerini kullandı.

"Siyonist rejimin rüyalarında gördüğü kâbus, güçlü bir İslam birliğidir"

Programda Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü adına basın açıklamasını okuyan Şükrü Bakır, Kudüs, Mescid-i Aksa mücadelesinin sadece Filistinli Müslümanların omuzlarına yüklenecek bir mücadele olmadığını söyledi.
İLKHA

Yorumlar