PEYGAMBER SEVDALILARI ESKİŞEHİR'DE DÜNYA KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Her yıl Ramazan ayının son Cuma'sında kutlanan Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Eskişehir Peygamber Sevdalıları Temsilciliği tarafından basın açıklaması düzenlendi. 

Görüntülenme: 548 Tarih: 15 Nisan 2023 04:26
PEYGAMBER SEVDALILARI ESKİŞEHİR'DE DÜNYA KUDÜS GÜNÜ MÜNASEBETİYLE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Peygamber Sevdalıları adına açıklamayı Eskişehir Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Enes Yıldırım yaptı.

Eskişehir Sami Ramazanoğlu Camii önünde Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasında konuşan Eskişehir Peygamber Sevdalıları Sözcüsü Enes Yıldırım İslam'ın ilk kıblesinin özgürlüğe kavuşması için buluşmaya, sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu işgal sürecinin çok da uzun süremeyeceğine, İslam ümmetinin özgür Kudüs'te toplanacağı günün yakın olduğuna inanıyoruz. İfadelerini kullandı.

Ramazan ayının son Cuma'sı olarak belirlenen "Dünya Kudüs Günü" münasebetiyle bir araya geldiklerini belirten Yıldırım, şunları kaydetti:

"Mübarek Ramazan'ın son Cuma'sında 'Dünya Kudüs Günü' münasebetiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kudüs işgal altındayken Mescid-i Aksa Siyonist barbarlar tarafından fiili saldırılara uğrarken bu mukaddes beldenin ve İslam'ın ilk kıblesinin özgürlüğe kavuşması için buluşmaya, sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu işgal sürecinin çok da uzun süremeyeceğine, İslam ümmetinin özgür Kudüs'te toplanacağı günün yakın olduğuna inanıyoruz."

"İşgal zindanlarındaki Müslümanlar her türlü zulmü görmektedir"

Açıklamada Filistin'den hemen her gün şehit haberi geldiğini ve Mescid-i Aksa'nın saldırıya uğradığın belirten Yıldırım, "Filistin'de hemen her gün şehid haberleri gelmekte ve Mescid–i Aksa saldırıya uğramaktadır. Baskı ve alıkoymalar artmakta, işgal zindanlarındaki Müslümanlar her türlü zulmü görmektedir. Yüzlerce kadın ve çocuğun zindanlarda olduğu Filistin'de, Müslüman kardeşlerimiz ümmetin duasının yanında fiili desteğini de beklemektedir.

Buradan bir kez daha vurgulamak isteriz ki bizler, Kudüs ve Mescid–i Aksa'nın özgürlüğü için atılacak her adımı desteklemekteyiz. Bedeli ne olursa olsun, Kudüs ve Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa için her türlü mücadeleyi vereceğiz. İşgalci siyonistlerin gördüğü kâbusların bir gün gerçekleşeceğine yakinen inanıyoruz. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için verilen mücadele eninde sonunda galip gelecektir. Çünkü bu, Yüce Allah'ın vadidir. Rabbimizin vaadi ise hiç kuşkusuz haktır." dedi.

Basın açıklaması İlahiyatçı İdris Aras'ın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)
 

Yorumlar