MUHAMMED BAKIR GALİBAF: FİLİSTİN VE KUDÜS İSLAM DÜNYASININ BİRİNCİ MESELESİDİR

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Filistin ve Kuds-i Şerif meselesi, son on yıllarda İslam dünyasının her zaman birinci meselesi olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 532 Tarih: 11 Nisan 2023 14:27
MUHAMMED BAKIR GALİBAF: FİLİSTİN VE KUDÜS İSLAM DÜNYASININ BİRİNCİ MESELESİDİR

Iranpress haber ajansının haberine göre Muhammed Bakır Galibaf  "Post-Siyonist Dünya" konulu Uluslararası Kuds-i Şerif Kongresi'ne gönderdiği mesajında şunları ekledi:

Müslümanların ilk kıblesini işgal etmek, milyonlarca Filistinliyi yerinden etmek, binlerce masum insanı katletmek, zamanın geçmesi ile acısını unutturacağı basit bir olay değildir.

İran İslami Şura Meclisi Başkanı, İslam dünyasının son yetmiş yılda Filistin meselesinde farklı yollar denediğini belirterek şunları kaydetti:

“Bazıları Filistin meselesini bir Arap meselesine indirgemeye çalıştı ve başarısız oldu. Bazıları bu sorunu Siyonist düşmanla müzakere ve uzlaşma yoluyla çözmeye çalıştı ve hayal kırıklığına uğradı.

Son yıllarda bazıları uzlaşma ve Siyonistlere taviz verme yolunu seçti ve Siyonist düşmanı tanıyacak kadar ileri gittiler ama bir sonuca da varamadılar.”

Galibaf sözlerine şunları da ekledi:”Bugün İslam dünyası her zamankinden daha uyanık ve tetikte ve Müslüman milletler ve dünyanın özgür insanları Filistin ulusunun ve Filistin'in stratejik derinliğinin ana destekçileridir;

Bugün Siyonist rejim müttefiklerinden bile tecrit edilmiş durumda ve işlediği cinayetler dünyanın gözü önünde her zamankinden daha fazla görülüyor. Öyle ki, destekçileri için Siyonistlerin yasadışı ve insanlık dışı eylemlerini haklı çıkarması bile kolay değil.

parstoday

Yorumlar